DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Türkiye'de yaşanan başıbozukluğun, faşizme giden baskı rejiminin tek panzehiri 'özgürlüktür" dedi.
DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Yenimahalle İlçe Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Türker, açılış sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin neredeyse bir mezhep kavgasına sürükleneceğini savunarak, "Esad'ı hedef aldılar, fakat sonra birileri bunları uyardı. Esad'ın hedefi geçince bu konudaki mezhep kavgasını yavaş yavaş teşvik eden söylemlerinden vazgeçtiler. Başbakan'ın akşam ne söylediğini, sabah ne söylediğini artık takip etmek mümkün değil" dedi.
Adana'da ABD askerlerinin yılbaşı gecesi İncirlik Üssü'ndeki camiyi basıp, Kur'an-ı Kerim yaktığı iddialarıyla ilgili olarak Türker, bu konuda gerekli açıklamaların yapılmadığına işaret etti. Türkiye'de uzun süredir Atatürkçü düşünceye saldırıldığını iddia eden Türker, kendilerinin bu düşünceyi koruduklarını, çünkü Atatürkçü Cumhuriyet'in Türkiye için en büyük devrimi gerçekleştirdiğini ifade etti. Türker, "Türkiye'de yaşanan başıbozukluğun, faşizme giden baskı rejiminin tek panzehiri 'özgürlüktür'. Biz demokratik solcuların temel hedefi, toplumu özgür insan ve özgür toplum üzerine inşa etmektir. Bizim anlayışımız, vatandaşlık odağıdır" diye konuştu.
(EY-CC-Y)

12.01.2013 16:17:41 TSI

Editör: Wan Haber