DSP Genel Başkanı Masum Türker, ABD Büyükelçiliği'nde yaşanan canlı bomba eylemiyle ilgili olarak, "ABD'nin derin devleti de bu işte sipariş vermiş olabilir" dedi.
BASK 4. Olağan Genel Kurulu'na katılan DSP Genel Başkanı Masum Türker, genel kurul öncesinde İHA muhabirinin ABD Büyükelçiliği'nde yaşanan canlı bomba eylemiyle ilgili sorularına cevap verdi. Ankara'nın en sıkı korunan bölgesinde böyle bir olayın yaşanmasını vahim olarak değerlendiren Türker, "Bu patlamanın Ankara'nın göbeğinde, sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı, MOBESE kameralarıyla herkesin gözlendiği bir yerde olması dikkat çekicidir. Hele hele söylendiği gibi geçmişte sabıkası olan, bilinen bir terörist ise veya terör örgütüne mensup birisi ise bu daha vahim bir durum" diye konuştu.
Yaşanan olayda suçun sadece Türkiye'de aranmaması gerektiğinin altını çizen Türker, "Bilindiği gibi ABD, büyükelçilikleri ile ilgili olarak şuanda kendi ülkesinde bir bütçe arayışı içinde. Bu bütçe arayışında da Türkiye bildiğim kadarıyla gündemde yok. ABD'nin derin devleti de bu işte sipariş vermiş olabilir. 2 gündür yansıyan haberlerden anlıyoruz ki, bütçe geçse bile Amerika'da tekrar büyükelçiliğin inşaatı için yenilenebilir deniliyor. İnşallah öyle değildir. O zaman vahim bir durum bu" şeklinde konuştu.
Türker, patlamada hayatını kaybeden güvenlik görevlisine rahmet dilerken, yaralı gazeteci Didem Tuncay'a ise acil şifalar diledi.
(DY-CC-Y)

02.02.2013 11:20:38 TSI

Editör: Wan Haber