Kırıkkale'de konuşan Atalay, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili kararın tam metnini bilmediğini belirterek, "Bizim önemli reformlarımızdan birisi Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru getirmek. Sayın Bağbuğ'da bireysel başvurudan yararlanarak, Anayasal Mahkemesi'ne başvurdu. Şimdi değerlendirme safhasında lehinde bir karar gibi görüyorum. Benim dileğim. O kararın içeriğini daha iyi anlarız ama. Dileğim şudur. Biran önce İlker Başbuğ'un da tahliyesidir. Biz eski bir Genelkurmay başkanını tutuklu olarak görmeyi hiçbir zaman arzu etmedik. O zamanda bu düşüncelerimizi ifade ettik. Bu başvuruyla biran önce özgürlüğüne kavuşması ve tahliye edilmesi dileğim ve arzumdur." dedi.


MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN ÖLÜMÜ
Başbakan Yardımcısı Atalay, İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nde bir gazetecinin helikopter kazasında vefat eden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili bir ses kaydının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kullanılacağı yönündeki iddialar olduğunu söylemesi üzerine, "Bunlar tabi spekülatif şeyler, bizler o konuda olayın gerçeğini bilmeden yorum yapmayız. Uygun olmaz. Biliyorsunuz o şu anda yargıda yürüyen bir konudur. Yargıda yürüyen bir konu ile ilgili, bilmediğimiz bir konu ile ilgili değerlendirme yapmam." diye konuştu.


YASA DIŞI DİNLEMELER
Atalay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yasa dışı dinlemelerle ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) araştırma talimatı vermesiyle ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bu olumlu bir şey. Zaten biliyorsunuz zaman zaman değişik konularda Cumhurbaşkanımız DDK'ya çalışmalar yaptırıyor. Onun için kurulmuş, ülkenin gündeminde yoğun olarak yer alan bu tür tartışmalı konularda çalışma yapmaları normal. İnşallah faydalı olur. Özellikle bu dinleme konularında hem orada hem yargı içinde hem de idari yönden doğrusu çok ileri çalışmaların yapılması lazım. Vatandaşlarımızı doğrusu bu endişeden kurtarmamız lazım. Çok yanlış şeyler olmuş, o illegal dinlemeler artık doğrusu her vatandaşı tedirgin eden boyutlara ulaşmış, dolayısıyla o çalışmaların yapılması faydalı olur diye düşünüyorum."

Editör: Wan Haber