Sinop'un Dikmen ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek, BDP heyetinin kente gelmesiyle çıkan olaylarda, halkın galeyana gelip milletvekillerine zarar vermesini önlemek için mücadele ettiğini söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un Sinop'taki olaylarla ilgili suçladığı Sinop'un Dikmen İlçesi Belediye Başkanı AK Parti'li Hüseyin Yüksek, iddiaları reddederek kendini savundu. BDP milletvekillerinin Sinop'a geleceğini iki gün önce basın yoluyla öğrendiklerini söyleyen Hüseyin Yüksek, "Bizde Sinop'un yerel yöneticiler olarak ilimize gelen seçilmiş milletvekillerini ve halkın farklı bir yönde galeyana gelmemesi için bir gün önce ilimize giderek MHP İl Başkanımız İsmail bey ile ve orada çeşitli provokasyonlara meydan verebileceğini düşündüğümüz insanlar ile teker teker görüştük. Bu insanlar seçilmiş milletvekili ve başlamış olan bir barış süreci var. Barış sürecine katkıda bulunmak için insanlarımızın ezilmemesi, üzülmemesi için il emniyet müdürümüz ile görüşerek halkın galeyana gelmemesi için orada bulunacağımı kendilerine beyan etmiştim. Bu ilin yerel yöneticisiyim Dikmen Belediye Başkanıyım" dedi.
Cumhuriyet Halk Partili (CHP) yöneticilerin iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Yüksek, "Bunun altında kendilerini bir pirim çıkartmak isteyen CHP il yöneticileri bu işi Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek Ak Parti belediye başkanı ordaydı basına demeçleri o verdi diye beyan etmektedir. Bu asılsız bir beyandır. Benim orada bulunmamın sebebi milletvekillerine zarar gelmemesi ve halkımızın galyane gelmemsidir. Neden kışkırtayım ve halkın önüne geçerek onları engelliyim. Ben orada polisimizle beraber halkı sakinleştirmeye çalıştım" şeklinde konuştu.
Kendisinin orda bulunmasının tek sebebinin kargaşanın çıkması olduğun söyleyen Yüksek, "Benim oradaki duruşum nettir söylemlerim nettir. Halkımızın ve gençlerin galeyana gelmemsi için kargaşa çıkmaması için ilimize gelen seçilmiş milletvekillerine zarar gelmemesi için bir mücadele gösterdim. Bunu maksatlı bir şekilde farklı yönlere çektikleri için hakikaten farklı bir üzüntü içerisindeyim. CHP'liler kesinlikle kendilerini kahraman ilan etmesin mazluma çekmesinler. İlimizdeki halkı il dışından ve il içinde bulunan CHP'liler galeyana getirdi. Sayın Haluk Koç mecliste benim fotoğrafımı alıp sallıyor. Ben bir belediye başkanıyım fotoğrafım olabilir. Sende Samsun milletvekilisin onurlu bir şekilde davranarak halkı galeyana gelmesini önlemek için ilimize gelen milletvekillerine zarar gelmesini engellemek için gelmediler" dedi.
(Cİ-AU-YHY-Y)

20.02.2013 19:01:02 TSI

Editör: Wan Haber