WanHaber.com - Haber Merkezi

Van’da kısa bir süre önce il kongresini gerçekleştiren Deva Partisi’nde sıcak saatler yaşanıyor. Sosyal medyada ‘ilçeler için aday bulamıyorlar’ paylaşımının üzerine harekete geçen Deva Partisi’nin paylaşımlar sonrası alelacele listeler hazırlayıp genel merkeze sundukları iddia edildi.

BUGÜNE KADAR NE YAPTINIZ?

Toplamda 13 ilçenin bulunduğu Van’da bazı ilçelerin başkan atamaları daha yapılmazken, parti yöneticileri tarafından aktarılan “çok fazla rağbet var, yoğun aday başvuruları oluyor. Tüm adayları tek tek incelediğimizden dolayı süreç uzuyor” söylemi halktan tepki aldı. Vatandaşlar Deva Partisi’nin Van’da hiçbir faaliyette bulunmadığını, Ali Babacan için çalışmadıklarını iddia ederken, kurucu il yönetimine “bugüne kadar ne yaptınız?” diye sordu.

YOĞUN BAŞVURUYU NE GÖRDÜK NE DUYDUK

Deva Partisi il başkan yardımcısının bir gazeteciyi arayarak “çok yoğun başvuru var, tek tek inceliyoruz ve uzun süre alıyor” söylemine tepki gösteren vatandaşlar “Deva Partisi’ne bugüne kadar yoğun katılım olduğunu veya yoğun aday başvurusu olduğunu ne gördük ne de duyduk. Madem böyle bir yoğunluk var aday isimleri kamuoyu ile neden paylaşılmıyor? Şeffaf olsunlar, isimleri paylaşsınlar bizde aday olacak kişileri tanıyalım. Bizi temsil edecek isimler hakkında bizlerde görüşlerimizi belirtelim” ifadelerini kullandılar.

İşte Deva Partisi tarafından yapılan o açıklama:

Partimizin il teşkilatının ilk kurulduğu Ağustos 2020'den bu güne atanan 9 ilçe başkanlığın 7'sinin kongrelerinden sonra 1. il kongremiz yapılmıştır. Kalan 6 ilçemizden Edremit ve Erciş ilçelerimizin başkan ve yönetim kurulları atanmıştır. Tuşba ve Özalp ilçeleri için aday tespiti yapılmış Genel Merkezimin onayına gönderilmiştir. Bugün itibarı ile Saray ve İpekyolu ilçelerimize aday tespit görüşmeleri devam etmekte olup çok kısa sürede tamamlanacaktır. İl kongremiz sonrası Genel Merkezimin büyük kongresine odaklanmamız ve diğer bütün ilçelerimizde olduğu gibi kalan iki ilçemiz için de talebin öngördüğümüzün çok üstünde olmasından, birbirinden değerli gönüldaşlarımız arasından en uygun olanı seçmek zaman almaktadır. Van kamuoyunda partimize gösterilen teveccühü manipüle ederek aday bulamıyorlar algısı gerçeği yansıtmamaktadır. İlimize ve Ülkemize DEVA olmaya geliyoruz. Saygılarımızla.

Editör: Wan Haber