Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İmralı görüşmeleriyle ilgili sürecin asla Türkiye'yi terör belasından kurtarmayacağını, aksine ülkenin ve milletin büyük kayıplar yaşamasına neden olacağını öne sürdü.
Eskişehir Sanayi Odası ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan BBP lideri Destici, İmralı sürecini değerlendirerek, "Biz terörün bitmesini en çok isteyen siyasi partiyiz. Herkes önümüze farklı gündem maddeleri koyarken, biz her zaman terörün birinci gündem maddesi olduğunu ve terör bitmeden bu ülkede hiçbir meselenin çözüme kavuşamayacağını söyleyen bir partiyiz ama biz süreci bir barış süreci olarak görmüyoruz. Bu süreci İmralı süreci olarak da görmüyoruz. Biz bu süreci terörist başıyla, bebek katiliyle, 30 yıldır bu milletin kanını emen, geleceğini yok eden teröristlerle pazarlık süreci olarak görüyoruz, müzakere süreci olarak görüyoruz. Hem de PKK'ya büyük darbelerin vurulduğu, KCK'lıların hemen hemen hepsinin tutuklandığı ve KCK'nın kökünün kurutulma aşamasında olunduğu bir zamanda bunların yapılmasını çok manidar buluyorum ve bu sürecin asla Türkiye'yi terör belasından kurtaracağını düşünmüyorum. Bir barış süreci olarak görmüyorum. Tam tersine Türkiye'nin ve büyük Türk milletinin büyük kayıplar yaşayacağı, PKK ve onun siyasi uzantılarının büyük güç kazanacağı bir süreç olarak görüyorum. Kısaca bu süreci devletimizin ismini değiştirme, dilimizin yanına ikinci bir dil ekleme, bayrağımızın yanına ikinci bir bayrak ekleme süreci olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

"BU SÜRECE İNANMIYORUZ"
Destici, bu süreçte Kürtlerin teröristler tarafından temsil edilmesinin kendisini üzdüğünü belirterek, "Eğer benim Kürt kardeşimin veya 75 milyon içinde kimin bir problemi varsa bu teröristlerle pazarlık edilerek çözülemez, bizzat onların kendileriyle, manevi önderleriyle, temsilcileriyle konuşularak çözülür. Biz sürecin sağında, solunda, arkasında veya önünde değiliz çünkü bu sürece inanmıyoruz" açıklamasını yaptı.
BDP heyetinin Karedeniz turunu değerlendiren Destici şöyle konuştu:
"30 yıldır provokasyon yapmaya, milleti birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Ülkede bir Kürt-Türk kavgası çıkarmaya çalışıyorlar. Bunu başaramayınca bizzat fiili olarak provokasyon yapmaya başladılar. Sözde barış ve demokrasisi gezisi. Gidenlere bakıyorsun, kıyafetlerine, hal ve tavırlarına ve valilik dışında gittiği yerlere bakıyorsun; çok aymaz, aşağılayıcı tavırlar içerisinde milleti provoke ettiler ve etmeye de devam ediyorlar. Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar, bu milletin sağ duyusu, hoşgörüsü büyüktür ve bu millet net ayrımını ortaya koymuştur. Hiçbir zaman PKK ile Kürt kardeşlerimizi aynı teraziye koymadık. Bizim sloganımız nettir: Kürtler bizim kardeşimiz, PKK düşmanımızdır."
Destici daha sonra Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'i ziyaret etti.
(KÇ-MŞ-GS-Y)

20.02.2013 14:29:19 TSI

Editör: Wan Haber