Demirtaş, ‘‘Hükümet sözcüsü dahil olmak üzere doğrudan ya da dolaylı bütün bu provokasyonları partimizle ilişkilendirmeye çalışıyorlar" dedi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, önceki gün İstanbul'da MHP'nin seçim bürosunun önünde silah ve bıçakla yapılan saldırının ardından bir vatandaşın hayatını kaybetmesi olayını partisinin grup toplantısında değerlendirdi. Hiçbir partiye karşı kirli bir tezgahın içinde olmadıklarını kaydeden Demirtaş, ‘‘Hiçbir partiye, hiçbir adaya karşı asla ve asla kirli bir tezgahın içinde olmadık, olmayız. Asla provokasyonlara gelmeyiz. Biz ucuz bir parti değiliz. Ne geçmişte ne gelecekti kendimiz kullandırtmadık, kullandırmayız. Kimseye tetikçilik yapmadık, yaptırtmayız.’’ diyerek, herkesin söylediklerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi. 

"PROVOKASYONLAR BDP İLE İLİŞKİLENDİRMEYE ÇALIŞILIYOR" 

BDP olarak demokratik bir seçim yarışı istediklerini ifade eden Demirtaş, ‘‘Biz istiyoruz ki daha fazla konuşsunlar ki, mal ortaya çıktı. Bütün adaylar HDP’li, BDP’li adaylarla televizyonlara çıksın. Çıksın ki, fark görülsün. Ama dikkat edin, hükümet sözcüsü dahil olmak üzere doğrudan ya da dolaylı bütün bu provokasyonları partimizle ilişkilendirmeye çalışıyorlar." diye konuştu. 

"BDP’NİN KİRLİ TARAKLARDA BEZİ YOKTUR" 

Bu kirli oyunlara karşı MHP’nin de dikkatli olması gerektiğini belirten Selahattin Demirtaş, ‘‘BDP’nin bu kirli taraklarda bezi yoktur. Bu şekilde davranarak asıl faillerin üstü örtülüyor. Herkes bu konuda daha dikkatli olmalıdır. Umut ediyorum ki benzer olaylar bir daha yaşanmadan bir seçim yarışı içerisinde oluruz.’’ şeklinde konuştu. 

BUGÜN

Editör: Wan Haber