Koronavirüs salgını ile birlikte tüm ülkede topyekün yardım kampanyaları düzenlenirken Halkların Demokratik Partisi de ekonomik sıkıntıya düşenlere yardım etmek amacıyla farklı bir kampanyaya imza attı.

HDP'nin tutuklu Eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden yaptığı açıklamayla koronavirüs salgını sürecinde partisinin başlatmış olduğu 'Kardeş Aile' kampanyasına destek çağrısı yaptı.

Kirli siyaset vurgusu

Demirtaş, salgınla birlikte dayanışmaya daha çok ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerken "İnsanlığın karşı karşıya olduğu bu zorlu zamanlarda dayanışmanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Siyasi çıkarları, iktidarları, koltukları uğruna insanların hayatını hiçe sayan kirli siyaset zihni elbette günü geldiğinde halka hesap verecektir." dedi.

Toplumun sağlığını korumalısınız

"Ayrımcı, kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı politikalar moralimizi bozmasın" diyerek sözlerine devam eden Selahattin Demirtaş, "Sizler öncelikli olarak kendi sağlığınızı ve toplumun sağlığını korumalısınız. Öfkenizi de kurulacak ilk sandığa kadar saklayın. Çünkü siz halksınız ve öz gücünüzle de her şeyi daha güzele çevirebilirsiniz. Ne yaparsanız yapın insani değerlerin yok edilmesine izin vermeyin. Dayanışmayı büyütün ve insan olmanın erdemlerini yüceltin. Bütün dayanışma kampanyaları çok anlamlı ve önemlidir." şeklinde konuştu.

"Kardeş Aile Kampanyası yaygınlaştırılmalıdır"

Partisinin başlatmış olduğunu kampanyanın önemine dikkat çeken Demirtaş açıklamasında son olarak şu cümlelere yer verdi: "Bu vesileyle HDP’nin Kardeş Aile Kampanyası da büyütülmeli, yaygınlaştırılmalıdır. Tüm dostlarımızı dayanışmayı büyütmeye, Kardeş Aile Kampanyasına katılmaya çağırıyorum."

Editör: Wan Haber