Demirtaş, konuşmasında Bahçeli'nin sözlerini hatırlatmasına rağmen, kendisine dava açıldığını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada ifade verdi. Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan Demirtaş, duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) sistemi ile katıldı.

‘ERDOĞAN YERİNE YERİNE BAHÇELİ ŞİKAYETÇİ OLSA ANLAMLI OLURDU’

Demirtaş’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sözleri nedeniyle açılan dava için Demirtaş, “Cumhurbaşkanı’nın avukatı benim hakkımda neden suç duyurusunda bulunmuş anlayabilmiş değilim. Devlet Bahçeli’nin avukatı suç duyurusunda bulunsaydı bir anlamı olurdu” dedi.

Erdoğan’a yönelik bir cümlesi olmadığını söyleyen Demirtaş, Bahçeli’ye kendi cümlesini hatırlattığı belirtti. Demirtaş, “Nitekim Devlet Bahçeli seçim kampanyası boyunca Cumhurbaşkanı’na hırsız deyip durdu. ‘Bu hırsızlardan hesap sormazsak namerdiz’ diyerek seçim kampanyası yürüttü. Ben de seçimden sonra Bahçeli’ye sadece bunu hatırlattım” şeklinde konuştu.

‘DAVA AÇILMASI GEREKEN KİŞİ BAHÇELİ’DİR’

Bahçeli’nin Erdoğan için “hırsız” dediğini kaydeden Demirtaş, “Fakat ilginçtir ki, Cumhurbaşkanı’na hırsız diyen Bahçeli ile ilgili savcılık tarafından res’en veya Cumhurbaşkanı’nın avukatının şikayeti üzerine başlatılmış bir soruşturma yoktur. Kanunlara göre Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı’na hırsız deme hakkı vardır da sadece benim söylemim mi yasaklanmıştır?” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, kendisine değil Devlet Bahçeli’ye dava açılması gerektiğini öne sürdü. (Gazeteduvar)

Editör: Wan Haber