DBP Van İl Örgütü Nüda Kültür Merkezi’nde düzenlenen Eğitimli Bir Bireyden Özgür Bir Topluma adlı eğitim programına katılmak üzere Van’a gelen DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, hem Kürt halkını özgürleştirme hem de Anadolu ve Ortadoğu halklarını özgürleştirme yolunda ilerleyen bir mücadelenin neferleri ve emektarları olduklarını belirtti. İşçilerin, emekçilerin ve yoksulların kendi kaderlerini belirlemesi adına daha eşit ve adil bir dünyada yaşamak için, inançların ve halkların özgürlüğü için mücadeleleri etrafında kenetlenmeleri gerektiğini vurgulayan Yüksek, “Mücadelemiz, Ortadoğu’da büyük bir devrime öncülük yaparken, elbette Türkiye’de de büyük bir önem içeriyor. Türkiye artık demokratik bir değişim ve dönüşümle yüz yüzedir. Türkiye’deki demokratik değişimin de temel dinamiği ve öncüsü yine Kürt halkıdır. Türkiye açısından bugün tam da bir kırılma noktası oluşmak üzeredir. Adalet ve Kalkınma Partisi de (AK Parti) yeni bir Türkiye’den bahsediyor, biz de yeni bir Türkiye diyoruz” dedi.

1-157.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) de seslenen Yüksek, “Türkiye’nin önüne yeni demokratik bir yol koymaya çalışıyoruz. Herkese, işçisi, emekçisi, memurun adil bir şekilde, bir arada yaşayabilme formülü sunuyoruz. Bu nedenle halkın önünde iki seçenek var. Biri AK Parti diğeri özgürlük ve demokratik mücadelemiz. Aradaki diğer siyasetlerin tamamı Türkiye’nin şekillenmesi adına rol alabilecek dinamikler değil. Bugün ne CHP Türkiye toplumu adına yeni bir şey ifade edebiliyor ne de MHP yeni bir şey ifade edebilir. Bundan sonra bu iki siyaset, Türkiye’nin geleceğini belirleyecektir. 2015 seçimleri tam da böyle bir zeminde gerçekleşecek. Buradan çıkacak sonuçlar büyük önem arz ediyor. Kendi kendimizi yönetebilen bir yerel demokrasiye kavuşmamız gerekiyor. Türkiye bunun olanaklarına sahiptir. DBP ve HDP ile birlikte hareket eden tüm kesimler yeni Türkiye’yi oluşturmak için öncülük yapacaktır. Bunu yapamadığımız takdirde bahsettiğimiz demokratik kurtuluş ve özgür yaşam kendi kendine gelmeyecektir. Önümüzdeki seçimler siyasi zaferimiz olmalı.” 

DBP MYK üyesi Dilek Öcalan, DBP il ve ilçe eş başkanları, belediye eş başkanları ve meclis üyelerinin katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Editör: Wan Haber