Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, “Bizim dönemimizde faili meçhul cinayet yok” yönündeki sözleri üzerine, “Faili meçhul yok diyor, Van'da helikopterden köylü atıldı ya, terörle böyle mi mücadele edilir. Kürt vatandaşlarımızın kalbini kırarak terörle mücadele edilmez” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in iddialarına yanıt vermek üzere Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında 2015 seçimlerinin ardından hükümet kurma çalışmalarına değindi ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun “HDP ile anayasa yapmak istiyoruz” dediğini öne sürdü.

Soylu, Ahmet Davutoğlu'nun bu sözleri karşısında AK Parti MYK üyeleri olarak şaşkın kaldıklarını ve Davutoğlu'nun o dönem kendilerine “Hakkımda ne konuştuğunuzu biliyorum, hepinizi dinletiyorum”  dediğini iddia etti. Soylu'nun sözlerinin ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'ndan açıklama geldi.

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, “Soylu’nun o dönemde kendisinin görevden alınması için bir kumpas kurduğunu” itiraf etmiş olduğunu savundu.

Kaynak: Rûdaw

Editör: Wan Haber