Muhammet Taşçılar'ın haberi

Uluslararası organizasyon kapsamında yer alan Suriye'nin Dostları Toplantısı'na katılmak için gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ve Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile Ürdün, Lübnan ve Mısır hükümetinin temsilcileri konteyner kent girişinde Suriyeli çocuklar tarafından ellerinde karanfillerle karşılandı.

Karşılama töreninde Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile birçok isim yer aldı.

Sıcak karşılamanın ardından Bakan ve Temsilciler basına yarı açık toplantıya geçti. Toplantıda Suriye'de devam eden olaylar ve mültecilerin yaşam koşulları üzerinde duruldu.

SURİYELİLER'E 2 MİLYAR DOLAR
Davutoğlu, "Suriye'de devam eden çatışmalar nedeniyle yüzbinlerce Suriyeli yaşamlarını Türkiye gibi komşu ülkelerde geçirmek zorund kaldı. Türkiye sığınmacılara geçici koruma statüsü verdi. Türkiye 10 il ve 22 barınma merkezi ile 700 binden fazla Suriyeli sivile ev sahipliği yapıyor. Bunların yanı sıra çadır kent dışında olan 500 bini aşkın Suriyeli de Türkiye'de bulunuyor. Şu ana kadar Suriyeli misafirlerimiz için Türk Hükümeti tarafından 2 Milyar Amerikan Doları harcandı" dedi.

Çadırkentlerdeki eğitim, yiyecek ve barınma şartlarına da değinen Davutoğlu güvenlik önlemlerinin ise üst düzey olduğunu aktardı.

Editör: Wan Haber