Kuruculuğunu eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı ve 2019 yılı sonunda resmen kurulan Gelecek Partisi hızlı bir şekilde teşkilatlanmaya devam ediyor.  İçişleri Bakanlığı'na verilen dilekçe ile kuruculan, kısa bir süre önce de yönetim kurulunu belirleyen Gelecek Partisi'nde Davutoğlu ve A Takımı'nın kararları doğrultusunda çalışmalar da start aldı. Van'dan 5 ismin kurucular arasında yer aldığı, Van eski vekili Mustafa Bilici'nin ise Doğu ve Güneydoğu illerinden sorumlu isim olarak görev yaptığı partinin Van ile birlikte 4 ilin daha il başkanını belirledi.

VAN İL BAŞKANI BELİRLENDİ!

Kuruluşundan bu yana il başkanının kim olduğu merak edilen partinin yapılan görüşmeler neticesinde il başkanlığı atayacağı isim belli oldu. Şehrivan'ın ulaştığı bilgiye göre Gelecek Partisi'nin il başkanı uzun yıllar Ak Parti'de çeşitli kademelerde siyaset yapan Abdulhekim Karabıyık oldu. Van'da yakından tanınan ve Ak Parti'nin hafızası olarak bilinen Karabıyık'ın yarın 3 diğer kent ile birlikte resmi olarak açıklanması bekleniyor.

ABDULHEKİM KARABIYIK KİMDİR?

Uzun yıllardır Van siyasetindeki en etkili isimlerden birisi olan A. Hekim Karabıyık, kuruluşundan bu yana Partinin bir çok kademesinde görev yaptı. Merkez ilçe başkanlığından il başkan yardımcılıklarına kadar uzun 10 yılı aşkın bir süre bilfiil partide görev yapan Karabıyık, 2014 seçimlerinde Edremit'ten, 2019 yılında ise Gürpınar'dan belediye başkan aday adaylığı için müracaat etti. Van siyasetinde hatırı sayılı bir yeri bulunan bir isim olan Karabıyık son dönemlerde mevcut il teşkilatından isimlere yönelik de sert çıkışlar gerçekleştiren bir isim olarak dikkat çekmişti. ŞEHRİVAN GAZETESİ

Editör: Wan Haber