Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi'nin Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Mezapotamya Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu. 

"HDP'Yİ ÖTEKİLEŞTİREN BİR KONUMDA DEĞİLİZ"

Kendisine sorulan sorualara cevap veren Ayhan Sefer Üstün, HDP ile ilgili görüşlerini paylaşırken şu şekilde cevap verdi: "Bizim için tüm partiler eşit. Herhangi bir partiyi kategorize etmiyoruz. Hepsi Anayasa’ya göre kurulmuş ve mevcudiyetlerini devam ettiriyorlar. Biz hiçbir parti ayrımı yapmadan tüm partilerden randevu alıp onları ziyaret etme kararı aldık. Bize randevu veren tüm partilere gideceğiz, onları kendi partimize davet edeceğiz. Biz hiçbir partiyi itmeyeceğiz. HDP’yi ötekileştiren bir konumda değiliz. Ne HDP’yi ne de HDP’ye oy verenleri…"

"TUTUKSUZ YARGILAMA ARZU EDİYORUZ"

Gelecek Partili isme tutuklu bulunan Osman Kavala, Ahmet Altan, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile ilgili de soru yöneltilirken, Üstün, "Siyasi davaların kesinlikle tutuksuz bir yargılama şeklinde olmasını arzu ediyoruz. Türkiye’de her zaman her şey çok çabuk değişiyor. Bir bakmışsınız iktidara şu düşünce gelmiş, hadi bakalım karşı taraftakileri yargıla…" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber