MHP lideri Devlet Bahçeli, önceki gün "Serok Ahmet’in PKK özlemi, Babacan’ın HDP sevdası, Kılıçdaroğlu’nun bölücülük merakı siyasette üçüncü bir blok arayışı değil düpedüz vatana ihanettir" sözleriyle Ahmet Davutoğlu'na yüklenmişti.

Davutoğlu, "PKK'ya özlem, 23 Haziran seçimleri öncesi İmralı'dan gelen mektuba sessiz kalınarak gösterildi" diye yanıt verdi.

"Elinde bir belge varsa sunsun, ben her yerde hesap vermeye hazırım." sözleriyle meydan okuyan Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Serok Ahmet açıklamasına yanıt

Bu ülkeye hizmetten başka gayri hiçbir şey gözetmemiş bir vatandaş olarak vatan haini olarak bana hitap edilmesini kabul etmem mümkün değildir. Artık ihanet kelimeleri yerine birbirimize saygıyla eleştir yönelttiğimiz bir üslup gelmeli. Bakın kim ihanet kelimesini saygısızca kullanmışsa o kelime kendine geri dönmüştür. Kimse yerli yersiz böyle suçlamalarda bulunmamalıdır. Elinde belgeleri varsa hukuki mercilere vermeli."

"İmralı’dan mektup alındığında..."

PKK’ya özlem diye örtülü bir itham var. Burada durmak lazım. PKK’ya karşı en kapsamlı talimatı veren başbakan benimdir. Ben o talimatı verdikten sonra her cumayı bazen Silopi’de bazen Van’da bazen Yüksekova’da oradaki askerlerimizle polislerimizle Kürt vatandaşlarımızla omuz omuza verdik. İNTERNET HABER

Editör: Wan Haber