Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, heyetler arasında yapılan görüşmelerin ardından görüşme için Başbakanlık Konutu'nda saat 18:00’de bir araya geldi. İki lidere Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç eşlik etti, görüşme 4 saat 20 dakika sürdü.

Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yapılan ön görüşmelerin ardından bir araya geldiği toplantıda ön görüşmenin ardından yemeğe geçildi.

Sunulan raporların ardından ilk görüşme
7 Haziran’da yapılan seçimlerin ardından, Başbakan Davutoğlu Meclis’teki 3 siyasi partiyi ziyaret etmiş, bu ziyaretler sonrası AKP ile CHP heyetleri arasında yapılan 5 toplantıda yaklaşık 35 saat süren görüşmeler gerçekleştirmişti. AKP ve CHP heyetleri, Davutoğlu’nun ‘istikşafi’ ismiyle nitelediği görüşmelerin ardından liderlere raporlar sundu.

4 saat 20 dakika sürdü
Raporların sunulmasının ardından liderlerin saat 18.00’de başlayan Başbakanlık Resmi Konut’taki görüşmesi yaklaşık 4 saat 20 dakika sürdü.

Açıklamalar bu akşam
Kılıçdaroğlu’nun görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi’ne geçtiğini öğrenildi. Görüşmeye ilişkin açıklamaların yarın heyet başkanları AKP’li Ömer Çelik ve CHP’li Haluk Koç tarafından yapılacağı aktarıldı. Ancak taraflar daha sonra bu akşam ayrı ayrı iki açıklama yapacaklarını duyurdu. (DHA, ZETE)

Editör: Wan Haber