Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bugün ana muhalefet partisinden gelen eleştiriyi üzüntüyle karşılıyorum. Bu bir terör saldırısıdır" dedi.
Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hamad El Sabah ile yaptığı görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplantıda gazetecilerin sorularını cevapladı. Cilvegöz Sınır Kapısı'nda yaşanan saldırıyla ilgili açıklama yapan Davutoğlu, CHP tarafından yapılan eleştirileri üzüntüyle karşıladığını ifade etti. Bir terör saldırısından siyasi rant içine girilmemesi gerektiğini altını çizen Davutoğlu, "Bu tümüyle en şiddetli şekilde kınanması gereken bir saldırı. Buradan hareketle hükümetimize yönelik eleştiri getirmek her şeyden önce terör saldırısı konusunda şuana kadar her zaman ortak tavır sergilemiş Türk siyasi kültürü için önemli bir zafiyet teşkil eder. Bugün ana muhalefet partisinden gelen eleştiriyi üzüntüyle karşılıyorum. Bu bir terör saldırısıdır. Hayatını kaybeden ister Türk ister Suriyeli olsun insan olarak değerli kardeşlerimizdir. Terör saldırısını kim yapmışsa, nerden gelirse gelsin bunu kınıyoruz. Buradan siyasi rant hesabı içine girmemek gerekir. Bu insanlığa dönük bir terör saldırısı. Olduğu alan insanı yardımların yoğun olarak taşındığı bir alan. Böyle bir bölgede böylesi canice bir saldırıyı tel'in ediyoruz. Bütün güvenlik birimlerimiz arkasında kimlerin olduğunu bulmak için çalışıyor" diye konuştu.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'in Türkiye ziyaretiyle ilgili takvimin belli olup olmadığı şeklindeki soru üzerine Davutoğlu, "Kerry görevi aldığı gün kendisi ile sadece kutlama mesajı değil uzun telefon görüşmesiyle dış politikayı ele almıştık. Türkiye'ye gelmek istediğini ifade etmişti. Bu ziyaretin gerçekleşmesi konusunda takvimin tespiti konusunda çalışmalar yapılıyor. Bu çok uzun bir takvim olmaz" ifadelerini kullandı.
Bakan Davutoğlu, Fransa'da PKK'lılara yönelik operasyon ve Almanya'da yaşanan gelişmelere yönelik bir soruya ise, "Bordo'da terör faaliyetinin finansmanı konusunda 15 PKK'lının gözaltına alındığı bilgisi bize iletildi. Teröre karşı yürütülen çalışmalar bizim için çok önemlidir. Türkiye ülke içinde de önemli bir süreçten geçiyor. Hepimizin bu sürece desteklemesi iç huzurumuzu daim kılacak. Terör faaliyetlerinin lojistik ve mali desteğinin kırılması, bu desteğin denetim altına alınması ve kesilmesi konusunda bütün müttefik ülkelerden destek bekliyoruz. O bakımdan bütün ülkelerle temasımız sürüyor. Fransa'da Paris'teki infazlardan sonra çok seri görüşmeler gerçekleştirdik. Almanya ile temaslarımız sürüyor. Her alanda terörün kaynaklarının kesilmesi noktasında bundan sonra da çalışmalarımız artarak devam edece" şeklinde cevap verdi.
(ÖZ-Y)

12.02.2013 19:21:14 TSI

Editör: Wan Haber