Bilindiği gibi iki üç gün önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2021 senesi ile ilgili bütçe görüşmeleri açısından söz alarak kürsüye çıktı ve AK Parti ile ortağı MHP’yi Özellikle de ekonomi alanı başta olmak üzere pek çok kategoride çok sert bir şekilde eleştirdi. Bunun üzerine AK Parti sıralarından bir milletvekilinin “Aday ol” Söylemlerine ve eleştirilerine Kemal Kılıçdaroğlu, “Siz benim aday olup olmayacağımı nereden biliyorsunuz? Benim aday olamayacağımı size kim söyledi?” Gibi bir çıkış yapmıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti ve orta MHP’ye yönelik yapmış olduğu eleştiriler Özellikle de YouTube uygulaması başta olmak üzere bütün sosyal medya platformlarında beğenilmişti. Bu durum aslında Kemal Kılıçdaroğlu'nu biraz daha gaza getirmişti. Tam da böyle bir atmosferin yaratıldığı anda AK Parti sıralarından “Aday oldu aday” şeklinde bir çıkış yapılmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüde eleştiri yağmuruna tuttuğu AK Parti ve MHP sıralarına bakarak “Siz benim adı olamayacağımı nereden biliyorsunuz, kim söyledi bunu size?” şeklinde yanıt vermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakü’ye gerçekleştireceği ziyaret öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin kendisine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili soru sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir Adım atacağı bizim derdimiz değil. Biz ancak kendi işimize bakarız. Fakat Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı ile ilgili adaylığını ortaya koyması bizim partimiz açısından isabet olur.”  Diye cevap verdi.

Erken seçim tartışmalarının gündemden bir an olsun düşmediği özellikle de pandemi sürecinde Muhalefet partileri, iktidar konumundaki AK Parti’ye ve ortağı MHP’ye Özellikle de ekonomi açısından çok terletici sorular sormaktadır. Bundan sonraki dönemde bakalım siyaset meydanında neler olacak? Hep birlikte izleyip görmek gerekir.

Editör: Wan Haber