15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında TBMM'de yapılan etkinliklerde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Eğer güçleri yetseydi, ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı başta olmak üzere tüm yöneticilerini katletmekten çekinmediklerinden emin olunuz. Hamdolsun Allah'ın yardımı ve milletimizin direnişiyle güçleri yetmedi ve darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı." ifadelerini kullandı.

Beştepe'deki ilk törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz şehitleri anısına inşa edilen anıta çelenk bıraktı ve dua etti.Erdoğan'a bazı komutanlar ve siyasetçilerin yanı sıra 15 Temmuz gazileri eşlik etti. Erdoğan, çelenk bırakıp dua ettikten sonra bir açıklama yapmadan alandan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gaziler ile birlikte 1. Sınıf Emniyet Müdürü Gazi Turgut Aslan da eşlik etti.

MECLİS'E GEÇTİ

Cumhurbaşkanı, buradaki törenin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki anma törenine katılmak için Gazi Meclis'e geçti. TBMM'deki törene Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

"TBMM'Yİ ÖZELLİKLE HEDEF ALMASI RASTGELE BİR TERCİH DEĞİLDİR"

"İstiklalimizin ve istikbalimizi borçlu olduğumuz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bin yıldır her yanını şehit kanlarıyla suladığımız topraklarımızın vatanımız olarak kalmasında mücadele eden gazilerimizi de yad ediyorum.15 Temmuz gecesi ülkemize saldıran FETÖ'cü hainlerin TBMM'yi özellikle hedef alması rastgele bir tercih değildir. Bu Meclis savaş meydanında kurulmuş bir meclistir. Bu meclis ülkemizi, milletimizin umudur olarak yeniden ayağa kaldıran meclistir. Bu meclis mayası bağımsızlık ateşiyle yoğrulmuş bir meclistir. 700 yıllık cihan devletinden genç bir cumhuriyet çıkaran bir meclistir."

"DÜNYADA MECLİSİNE BU KADAR SAHİP ÇIKAN BİR BAŞKA MİLLET DE BİLMİYORUM"

"Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak 17 yılı aşkın süredir, bu Meclis'te hizmet etmekten şeref duyuyorum. Dünyada gazi unvanını bu kadar hak eden ve hakkıyla taşıyan bir meclis bilmiyorum. Dünyada meclisine bu kadar sahip çıkan bir başka millet de bilmiyorum." Son Dakika

Editör: Wan Haber