Gündemi değerlendiren Milletvekili Çiftci, milletin Başbakana ve devlete karşı yapılan her şeyin farkında olduğunu ifade ederek, “Ak Parti’nin bugüne kadar bütün sıkıntıları atlattığı gibi bu sıkıntıları da atlatarak yoluna devam edecektir” dedi. 

Ak Parti Erciş ilçe Başkanlığında vatandaşların sorunlarını dinleyen ve gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan Çiftci, partisinin Erciş belediye başkan adayının da çok yakın bir zamanda açıklanacağının anlatarak, “Bizim tek bir amacımız var, Van’a Erciş’e hizmet etmektir. Bunun için de gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde Erciş’te partimizin belediye başkan adayı belli olacaktır. Aday belli olduktan sonraki çalışmalarımız da yoğun bir şekilde devam edilecektir. Ben parti teşkilatımızdan, yönetimdeki arkadaşlarımızdan herkesten hükümetimizin Erciş’e yapmış olduğu yatırımlara sahip çıkmasını bekliyorum. Tabiî ki uzun ve yoğun bir süreç belki insanlarımız yoruldu, sıkıldı, üzüldü, bekledi. Ama biliyorsunuz ki bu bir süreç. Hiç bir yerde ilçe adaylarımız açıklanmadı. Erciş’te de henüz açıklanan bir aday yok. İnşallah çok uzun sürmez diye düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde bizim adayımız da belli olacak. Bizim için önemlisi halkımızın, milletimizin istediği adaydır. Partimiz, üst kurulumuz kime adaylık verirse o aday bizim adayımızdır. Biz canımızla, malımızla, gece gündüz gayret gösterip kazanması için de uğraş vereceğiz. İnşallah, memleketimiz, milletimiz ve bizler için hayırlı olan olur. Bu memlekete için kim hayırlıysa Allah ona nasip eder” dedi.

Bütün aday adaylara karşı eşit mesafede olduklarını ifade eden Çiftçi, “8 tane aday adayımız vardı. Sonradan dışarıdan iki aday adayı da dahil edildi. Onlarla birlikte şu an 20 tane aday adayımız söz konusu. 20 aday adayından birisi bizim adayımız olacak. Kim olursa olsun bizim için fark etmez. Biz canla başla teşkilat olarak ekip olarak kendisine çalışacağız. Ve burada Ak kadroların devamı noktasında gayret göstereceğiz. Çünkü bu memlekete Allah rızası için gerek yerel yönetimlerde gerekse merkezi hükümetten çok büyük ve önemli hizmetler geldi. Biz Erciş halkının he kadar vefalı ve kadirşinas olduğunu biliyoruz. Erciş’e yapılan yatırımlarının hiçbirini de unutmayacağını biliyoruz” şeklinde konuştu.

Milletvekili Çiftci, açıklamalarının ardından partinin ilçe yönetimi ile ilgili basına kapalı bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Editör: Wan Haber