CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in meclis kürsüsünde sarf ettiği sözler, vekili olduğu İzmir'de partisi içerisinde tepkilere neden oldu. Partinin çeşitli ilçe gençlik kolları adına yapılan basın açıklamasında Güler, istifaya davet edildi.
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in TBMM kürsüsünde, 'Türk ulusu ile Kürt milliyetini eşit gördüremezsiniz' sözleri parti içinde tepki görmeye devam ediyor. CHP'li gençler partilerinin il başkanlığı önünde düzenlediği basın açıklamasında, Güler'in sözlerinin parti programı, tarihi ve ilkeleriyle ters düştüğünü, sol ve sosyal demokrat çevrelerde rahatsızlığa yol açtığını belirtti.
CHPli gençler adına basın açıklamasını okuyan Bornova Gençlik Kolları Üyesi Sezgi Kadıoğlu, şunları söyledi: "Ülkemizde yıllardır akan kanı durdurmak için çeşitli yollar denenmiş, faşizm ve militarizm barındıran bu yollar beklenildiği gibi çözüm olamamıştır. Bugüne kadar denenmemiş tek yol vardı, o da barış. Biz, sol-sosyal demokrat değerleri benimsemiş gençler olarak, sürecin başından beri Türkiye toprakları üzerindeki yaşayan halkların kardeşçe ve bir arada yaşayabileceğini savunmaktayız. Ve kendimize aktif siyaset aracı olarak seçtiğimiz Cumhuriyet Halk Partisinin de akan kanı durdurma yolunda bu felsefeyi gözeterek, siyasi görüşünü ve söylemlerini kardeşlik, eşitlik ve barış eksenli olabilmesi için mücadele vermekteyiz. Ancak, geldiğimiz şu süreç bizlere göstermektedir ki; yıllardır anaların gözyaşlarını hiçe sayan, milliyetçi-ırkçı bir tutumu barındırıp, bunu dile getirebilme şansını kendinde bulunduran ve ne yazık ki sürecin en başından beri sorunun barış ve kardeşlik ortamında çözülebileceğini savunan ilk ve tek parti olan sosyal demokrat parti için de bu düşünceye sahip insanların bulunması bizlere, bu çağrı metnini yazıp, kamuoyuyla paylaşma gereksinimini hissettirmiştir. Öz eleştiri ve değişim-devrim felsefelerinden beslenen bizler; geçen hafta TBMM'de yapılan görüşmeler sırasında CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in bize göre yanlış ve tamamen faşizan bir yaklaşım içeren sözlerini kesinlikle kabul etmiyoruz."
Yıllardır hem ülkemizde hem de CHP içinde bunun mücadelesinin verildiğini anlatan Kadıoğlu, şöyle konuştu: "Vermiş olduğumuz eşitlik, kardeşlik ve barış düşüncesinin sonuçlanabilmesi için bedeli her neyse sonuna kadar ödemeye hazırız. Eşitlik ve kardeşlik temelli, bir arada yaşamı savunan, militarist sistemden değil barışın egemen olduğu bir dünya hayali kuran gençlerden oluşan Cumhuriyet Halk Partisinin üyeleri olarak yaptığı açıklamalardan dolayı, Birgül Ayman Güler'i ve onun düşüncelerine çanak tutan insanları Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etmeye çağırıyoruz. Unutulmasın ki, barışın egemen olmadığı yerde kan ve gözyaşı hakimdir. Gelin anaların gözyaşlarına ve çığlıklarına kulak verelim. Kardeşçe, bir arada yaşamı savunalım. Yaşasın halkların kardeşliği; yaşasın adalet, emek ve eşit mücadelemiz."
(AH-HO-Y)

30.01.2013 13:52:56 TSI

Editör: Wan Haber