Wan Haber Merkezi

Van’da 2011’de yaşanan depremlerden sonra afet kapsamında yaptırılan TOKİ konutlarında ciddi sıkıntılar yaşanmış halk içinden çıkılamaz birçok sorunla karşı karşıya kalmıştı.

AFAD yetkilileri her defasında basın karşısına çıkıp TOKİ ödemelerinde herhangi bir af, indirim ve ertelemenin söz konusunu olamayacağını söylemelerine rağmen TOKİ sakinlerinde umutlu bekleyişi sürüyor.

CHP Van İl başkanı Mehmet Kurukcu TOKİ sorunlarının çözümü için CHP Genel merkezinden destek isteyerek konunun dillendirilmesi, gündeme alınması ve yetkililerin bu konuyu ilişkin çözüm bulmaları gerektiğini söyledi.

TOKİ MAĞDURİYETİNE ‘BİNGÖL’ SÖZÜ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl kendisine sunulan dosyayı inceleyerek konudan haberdar olduklarını, yaşanan mağduriyeti iyi bildiklerini, sorunu meclis gündemine taşıyacakları sözünü verdi.

“TOKİ’LERLE İNSANLAR BORÇLANDIRILARAK MAĞDUR EDİLMİŞTİR!”

Van’da 2011 yılı 23 Ekim ve 9 Kasım ayında yaşanan 7,2 ve 5,6 büyüklüğünde iki yıkıcı depremle çok sayıda ev ve işyeri ile kamu kurumuna ait binalar kullanılamaz hale geldiğini söyleyen CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, “Başbakanlık bünyesinde bulunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşların barınma sorununu gidermek için Edremit, İpekyolu, Tuşba ve Erciş ilçelerinde konut inşa etti. İnşa edilen bu konutlar maliyetlerinin çok üstünden vatandaşlara satıldı. TOKİ’lerde ev sahibi olan onlarca vatandaş şimdide aidat ve kömür parasını ödeyemediği için icralık olurken birkaç gün geç ödeyen vatandaşlar da faizle karşı karşıya kalmış durumda. Ayrıca Van’ın o dönemlerde AFET bölgesi ilan edilmemesi bugün yaşamış olduğumuz tüm sorunların asıl sebebidir” şeklinde konuştu.

Kurukcu ödeme problemlerinin yanı sıra TOKİ sorunlarının bitmek bilmeyen birçok sorununun insanları adeta canından bezdirdiğini belirterek, “Isınma, ulaşım, temizlik sorunları ve daha birçok sorunla insanlarımız mücadele etmeye devam ediyor. İnşallah bu sorunların çözümüne doğru ilerleyeceğiz” dedi.       

Editör: Wan Haber