Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Akyolcular, görevinden istifa eteğini duyurarak, hukuk mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğini belirtti.

CHP'Lİ BAŞKANA AİT OLDUĞU İDDİA EDİLEN WHATSAPP GÖRÜŞMELERİ ORTAYA ÇIKTI

Akyolcular’a ait olduğu iddia edilen WhatsApp yazışmalarında Akyolcular, S.G.'ye saat 23.00'te ‘pişt' yazılı bir mesaj, ardından da üzgün ifadesi olan bir emoji gönderdi. Bunun üzerine S.G., Akyolcular’a ‘Neden böyle emojiler atıyorsun, bir şey de abi' yazdı. Akyolcular ise ‘Bana abi deme' cevabını verdi. Genç kız bu kez ‘Neden abi demeyeyim ki?’ diye sordu. Akyolcular da ‘Senden hoşlanıyorum' karşılığını verdi. Genç kızın tepkisi üzerine, Akyolcular ‘Ben içimden gelen duygularla yazıyorum. Benim için kolay mı? Kendime kaç kere sordum’ diye mesaj gönderdiği görüldü.

AİLE DURUMU BİLDİRMİŞ

Genç kız, Akyolcular’ın kendisine attığı mesajları annesine gösterince olay ortaya çıktı. Genç kızın ailesinin durumu CHP'li yetkililere bildirdiği öğrenildi.

CHP İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Taciz iddialarının gündeme gelmesinin ardından CHP Osmangazi ilçe Başkanı Mete Akyolcular görevinden istifa ettiğini duyurdu. Akyolcular, sosyal medyadan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

* Son dönemde üst üste saldırılarla karşı karşıyayım. İlçe başkanı seçilmeden önceki dönemlerle ilgili iki ayrı konuda haber ve iddialara muhatap olmak zorunda bırakıldım. Son iddialar da aynı çerçevededir.

* Hakkımdaki kişisel iddialarda bile CHP Osmangazi İlçe Başkanı kimliğimin ısrarla ön plana çıkarıldığını, aslında partimizin hedef alınmak istendiğini görmekteyim.

* Bu nedenle, atılan iftiralara ilişkin sonuna kadar sürdüreceğim hukuk mücadelem sırasında partimizin adının daha da yıpratılmasının önüne geçmek adına, seçimle geldiğim ilçe başkanlığı görevimden istifa ettim. Hukuk mücadelemden de asla vazgeçmeyeceğim. Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum. Sözcü

Editör: Wan Haber