Fazıl ERÜŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Levent Gök, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ercan Karakaş ve Parti Meclis Üyesi Dursun Bulut seçim çalışmalarını izlemek üzere Van’a geldiler. Milletvekilleri CHP Van İl Başkanlığında gündemi değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenlediler. Burada konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 30 Mart’ta Van halkının AK Parti’ye büyük bir ders vereceğini söyledi.
 

AK PARTİYE 30 MART’TA BİR MESAJ VERİN
AK Parti’nin bölgeyi gözden çıkardığını belirten Tanrıkulu, “ Önceki gün Hakkari’yi ziyaret ettik. Dün de Van’daydık. Bu iki ilimizde hiç bir kamu yatırımı yok. Bölgemizde büyük bir işsizlik var.  Bu tablonun sebebi 11 yıldır Türkiye’yi yönetemeyen AK Parti’dir. AK Parti hükümeti Kürt sorununu, Alevi sorununu, yoksulluk sorununu elinde rehin tuttu ve hiçbirini çözemedi. Başbakan’ın iki dudağı arasında yürüyen bir süreç var. Halk ve parlamento muhatap alınmıyor. AK Parti’ye Van’da tanıdığınız krediyi burada bitirin. 30 Mart’ta onlara bir mesaj verin.  AK Parti, büyük bir sahtekarlığa batmış durumdadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu insanlar tarafından yönetilmekten utanıyorum. Başbakan’ın her gün yeni bir kasedi çıkıyor. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Başbakan arasında geçen telefon konuşmaları da basına sızdı. Ergin, bazı hakimler için “Alevi”dir demiş. Buna benzer bir sürü konuşmalar var. Sokağa nasıl ne yüzle çıkabiliyorsunuz? Bunu söyleyen Bakan’ın derhal istifa etmesi gerekir. Başbakan yolsuzluğu, ahlaksızlığı, sahtekârlığı, faili meçhul cinayetleri, Roboski’yi sandıkta aklamaya çalışacaktır. Propagandasını buna göre yapmaya çalışıyor. Onların aklanacağı yer sandık değildir, mahkeme salonlarıdır” dedi.

 

GEVAŞ’I ÇAMUR İÇİNDE BIRAKMIŞTIR
Tanrıkulu, “Van yaşadığı büyük felaketten sonra AK Parti’nin kendisine uğrattığı felaketleri yaşamaya devam ediyor. İki  yıl önceki depremin yaraları hala sarılmış değil. CHP Milletvekilleri olarak onlarca kez Van’a geldik ve depremzedeleri ziyaret ettik, halkın sorunlarını dinledik. Van’ın bütün sorunlarını hem yasa teklifleri ile hem araştırma komisyonu teklifleri, hem de soru önergesi teklifleri ile meclisin gündemine taşıdık. Biz Van afet bölgesi ilan edilsin talebinde bulunduk. Bunun Van’a çok büyük yararı olacaktı. Maalesef bizim bu teklifimiz AK Parti tarafından ret edildi. Bu nedenle Van’ın sancıları hala devam ediyor. Bizim teklifimiz kabul edilseydi bugün Van’ın birçok sorunu çözülmüş olacaktı. AK Parti Belediyeleri yönettikleri İlçelere hiçbir hizmet yapmamıştır. Mesela dün Gevaş’ı ziyaret ettik. AK Parti belediyesi Gevaş’ı çamur içinde bırakmıştır. Bu mudur sizin belediyecilik anlayışınız?”şeklinde konuştu.

 

BAŞARMAMAK İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK
Bu seçimin sadece yerel seçim olmadığını vurgulayan Tanrıkulu, “ 30 Mart’ta yapılacak olan seçim Van için bir yerel seçim olabilir ama Türkiye genelinde iktidara mesaj verme seçimidir. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız başta olmak üzere İlçe adaylarımız Van’ı yönetebilecek potansiyele sahip kişilerdir. CHP yeni kadrosuyla yeni anlayışıyla bütün sorunlara çözüm üretebilecek bir partidir. Vanlı kardeşlerimiz bu kadrolara ses vermelidir. Van’da çok başarılı bir il örgütümüz var. 3 yıldır çok yoğun bir çalışmamız var. Bunun mutlaka bir karşılığı olacaktır. İddialı olduğumuz ilçeler var. Van’da çalışmalarımızı başarı odaklı sürdüreceğiz. Başarmamak için hiçbir neden yok. 276 kez dönüşümlü olarak milletvekillerimiz Van’a geldi. CHP’nin her bir milletvekili Van milletvekili olarak çalıştı. Bu nedenle bunu halkımız görecektir” dedi.

Editör: Wan Haber