CHP'li Seracettin Bedirhanoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un Van'da partisinin 'Teşkilat Akademisi' tarafından düzenlenen toplantısında "Türkiye'nin ikinci çok oy alan partisinin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun başlattığı bir korku, sindirme ve bunun ötesinde baskı oluşturarak, siyaseti şekillenme diyerek özetleyebileceğimiz yeni bir siyaset tarzı ve şekli var" açıklamasını eleştirdi. Numan Kurtulmuş'un CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerine tepki gösteren Başkan Bedirhanoğlu, iktidarın siyaseti zehirleyerek bir algı oluşturmak istediğini belirterek, "Ülkemizde garip şeyler olmaya devam ediyor. AKP üst düzey yöneticilerinin açıklamalarına bakınca bu ülkenin artık yönetilmediğini açıktan açığa görüyorsunuz. Toplumun yaşadığı sorunların görmeyen ya da göremeyen, bölgenin içinde bulunduğu durumdan bihaber kişiler Van'a gelerek, siyaseten pirim yapmanın kaygısına düşerek genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na akla hayale sığmayacak söylemlerde bulunuyor. Numan Bey, genel başkanımızın baskı korku ve sindirme politikası ile hareket ettiğini ifade etmiş. Numan Bey'e sormazlar mı? AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa zaman önce bir partinin genel başkanını, Meral Akşener hanımı 'Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler' diye tehdit etmedi mi? Erdoğan, son 5 yıldır ülkeyi korku, baskı siyasetiyle yönetmiyor mu? Ülkemizde hak, hukuk, adalet kavramları yerle bir olmuş durumda. Birileri Erdoğan'ı bir zamanlar çok çok eleştiren Numan'ı rüyadan uyandırsın" dedi.

‘Çare toplantılarda değil sandıktadır’

Doğu ve Güneydoğu halkının ülkenin içinde bulunduğu durumu tüm gerçekliğiyle gördüğü ve analiz ettiğini ifade eden Bedirhanoğlu, "AKP iktidarı batıyor, battıkça da hayatın gerçeklerinden kopuyor. Ülkenin ekonomisi yerle yeksan olmuş, adalet kavramına olan inanç bitmiş, ülke 3-5 büyük müteahhit görünümlü kişilerin eline bırakılmış. Ama AKP'li Kurtulmuş, gelip Van'da basının önünde hayal satıyor. Bunu yaparken de genel başkanımız üzerinden pirim yapmaya çalışıyor. Tabiri caizse şarkta 'Şark Kurnazlığı' yapıyor. Bu ezber politikalarının bir sonu yok. Yurttaşlar bu iktidarı göndermeye karar vermiş. Bu iktidar mensupları da yöneticileri de geminin su alan deliklerini tıkamak için çare arıyor. Çare toplantılarda değil, sandıktadır. Çünkü sandık gelecek AKP gidecek" diye konuştu.

‘İnsanlar size inanmıyor’

CHP Van İl Başkanı Bedirhanoğlu, iktidarın panik içinde günü kurtarma derdinde olduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Başkanvekili Kurtulmuş, basın toplantısında Genel Başkanımızın bürokratlarla ilgili, güncel siyasi konularla ilgili yaptığı bütün açıklamalara geniş yer vermiş. Ama bütün bu açıklamaları 180 derece ters çevirerek, çarpıtarak anlatma gereği duymuş. Bu açıklamalar beyhudedir. İnsanlar artık onlarca kanaldan gerçek bilgiye ulaşabiliyor. Kimse radyonun başında oturup akşam ajanslarını beklemiyor. Yalanla, korkuyla bu iş olmaz. Panik içinde 'Bu günü kurtarayım da yarına Allah kerim.' zihniyetiyle bu iş yürümez. İnsanlar size artık inanmıyor. Manipülasyon yaparak, korkutarak, verileri tersine çevirerek algı oluşturan bir hükümet, iktidar var. Bunu artık tüm Türkiye gördü. AKP iktidarına, yöneticilerine artık çocukları bile inanmıyor. Bu malumun ilamıdır. "

‘Ak Parti Van'da eriyor’

AK Parti'nin Van'da ciddi bir şekilde eridiğini iddia eden CHP'li Bedirhanoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Ekonominin durumu ortada, temel hak ve hürriyetlerin durumu ortada. Dolar, altın almış başını gidiyor. Küçük bir kesim zenginleştirilirken, Türkiye'nin yüzde 90'nı da derin bir yoksulluğa itiliyor. Ama Numan Bey, ne diyor? 'Son dönemde karşı karşıya kaldığımız hayat pahalılığının farkındayız. Bu sorunu çözecek olan AK Parti iktidarıdır, Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetimidir. Ekonominin büyümesi eninde sonunda vatandaşımızın günlük hayatına olumlu yansıyacaktır.' Böyle bir söylem olabilir mi? Bu yurttaşlarımızın aklı ile dalga geçmektir. Neden bir an önce erken seçim diyoruz, neden sandık gelsin diyoruz. Çünkü biz birileri gelip halkın aklı ile dalga geçsin istemiyoruz. Bu dalgacı, alaycı zihniyeti tarihe gömmek istiyoruz. AK Parti Van'da zaten eriyor. Partiden nitelikli ve büyük kopmalar, ayrılmalar hâkim. İnanıyorum ki önümüzdeki ilk seçimde Van'da çok farklı bir tablo şekillenecek. AKP, Türkiye'de olduğu gibi Van'da da büyük bir hezimet yaşayacak. Bunu görüyoruz. AKP, bu tür toplantılar bir nevi can suyu olsun diye yapıyor. Ama nafile çünkü bu ağaç kurumuş, çürümüş. Öyle görünüyor ki, bu toprakların yüz yıllık çınarı yeniden filizlenecek. CHP, başa gelecek."

Editör: Wan Haber