CHP son dakika istifa kriziyle sarsıldı CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler partisinden istifa etti.

CHP Grup Disiplin Kurulu, Grup Yönetim Kurulu tarafından bir yıl süreli geçici olarak gruptan çıkarma istemiyle disipline sevk edilen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Grup Disiplin Kuruluna savunmasını yazılı göndermişti. 
 

PARTİSİNİ ELEŞTİRMİŞTİ
Grup Yönetim Kurulu’nun “ağır bir cezalandırma” isteminde bulunduğunu ifade eden Ayman Güler, “Parti-grup yönetimi yetkilileri, hukuka dayalı disiplin mekanizmasını, yönetim tarzlarına ve yürüttükleri politikalara yönelik eleştirileri baskıyla ortadan kaldırmak üzere keyfi tasfiye aracına dönüştürmüşlerdir” demişti.


CENGİZ DE İSTİFA ETMİŞTİ
CHP'den geçtiğimiz günlerde istifa eden İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz de düzenlenen törenle Merkez Parti'ye katılmıştı.

 

SANDALYE SAYISI 125'E DÜŞTÜ
Vefat ve seçimler nedeniyle görev değişikliğinin ardından 550'den 535'e düşen Meclisin partilere göre sandalye dağılımı ise şöyle: Adalet ve Kalkınma Partisi 312, Cumhuriyet Halk Partisi 125, Milliyetçi Hareket Partisi 52, Halkların Demokratik Partisi 27, Bağımsız Milletvekili 13, Demokratik Bölgeler Partisi 1, Elektronik Demokrasi Partisi 1, Demokratik Gelişim Partisi 1, Millet Ve Adalet Partisi 1 ve Anadolu Partisi 1.

Editör: Wan Haber