CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Amasya Milletvekili Ramis Topal, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’dan oluşan CHP heyeti Kerkük’e gidiyor.


Daha önce Beşiktaş Belediyesi’nin yardım tırlarını Silopi’deki Ezidilere ulaştırdıklarını; Beylikdüzü, Büyükçekmece, Silivri, Çatalca, Ataşehir, Şişli, Avcılar, Sarıyer ve Seyhan Belediyelerinin yardım tırlarını da Suruç’taki Kürtlere ulaştırdıklarını belirten Ağbaba, mağdur olan, ihtiyaç halinde bulunan herkese CHP olarak yardım elini uzattıklarını bundan sonra da uzatacaklarını ifade etti.

10 Kasım Günü Kerkük’te olacaklarını aktaran Ağbaba, burada, Kadıköy, Ataşehir, Beşiktaş, Maltepe, Büyükçekmece ve Şişli Belediyeleri tarafından hazır edilen yardım tırlarını Türkmenlere teslime edeceklerini ifade etti.

Ağbaba, bölgedeki kampları da ziyaret edeceklerini, durum tespitinde bulunacaklarını, ihtiyaç halinde daha fazla yardımın bölgeye ulaştırılması için sonraki günlerde de yardım toplanacağını söyledi. Bölgede incelemelerde bulunacak olan heyet, Kerkük’te bulunan Türkmenlerin durumu hakkında hakkında rapor da hazırlayacak. (DHA)

Editör: Wan Haber