Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, partisinin Gaziantep örgütünün yeni binasının açılış törenine katıldı.
CHP Gaziantep İl Başkanlığı'nın yeni binasının açılış törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP'nin bu yıl ayrı bir mutluluk yaşadığını belirterek, "Bu sene bizim 90. yıldönümümüz. Biz 90 yıllık ulu, koca bir çınarız. Gücümüzü köklerimizden alıyoruz, geçmişimizden alıyoruz. Sapasağlam bir gövdemiz var. Bundan sonra hedefimiz yeni filizler vererek, Türkiye'yi kucaklamak ve Türkiye'de gelecek olan yerel seçimlerde ve sonra genel seçimlerde partimizin iktidarlığını ortaya koymaktır. Tek hedefimiz budur ve bu konuda kendimize güveniyoruz. Bu konuda örgütümüze güveniyoruz. Gaziantep'e erken geldik, sokaklarda gezdik ve esnafı ziyaret ettik. Kahveleri, sivil toplum örgütlerini gezdik. Herkes mutsuz, herkes perişan ve herkes şikayetçi. Yaptığımız gezide AK Partili olanlar pişman olduklarını söylüyorlar. Gaziantep'teki bu manzara başka illerde de var. Biz hemen hemen Türkiye'nin her tarafını dolaşıyoruz. Türkiye'deki manzara her yerde aynı. Gaziantep'in ayrı hassasiyeti var. Burada ekonomik sorunlar var" dedi.
"Bu güzel kent üretemiyor, bu güzel kent maalesef ithalata teslim olmuş durumdadır. Bu güzel kent savaş riski ile karşı karşıya. Hemen komşumuz Suriye'de büyük bir tehdit söz konusu. Bu güzel kent dışarıdan gelen kayıt dışı yabancı mülteciler ile dolu. Bugün de gezdiğimiz yerlerde gördük birçok kayıt dışı insanlar çalışıyor" diyen Oran, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin gerçekten yeni bir iktidara ihtiyacı var. Türkiye'nin ciddi bir kaliteli demokrasiye, adil bir yargı sistemine ihtiyacı var. Yeniden yöneten bir Türkiye olması gerekiyor. Buradan Başbakana sesleniyorum. Geziniz sonrası geldiğinizde dediniz ki kabineyi değiştireceğim, 4 bakan değiştireceğim. Sayın Başbakan 4 bakan yetmez. Bütün kabineni değiştir ve bir an evvel çek git artık."
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Oran ve beraberindekiler, yeni binanın açılışını yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, daha sonra CHP Gaziantep İl Başkanı Av. Mehmet Gökdağ'dan bölgedeki çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Burada partililerle de bir araya gelen Oran, vatandaşların sorunlarını dinledi.
(FS-HD-SO-Y)

12.01.2013 18:25:45 TSI

Editör: Wan Haber