Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "60 yıllık muhalefeti kırmak zorundayız. Bunun için her türlü çabayı vermek zorundayız " dedi.
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Mersin'de partisinin Mut İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu. Günaydın, 60 yıllık muhalefeti kırmak zorunda olduklarını belirterek, "Bunun için her türlü çabayı vermek zorundayız. Bu, Türkiye genelindeki çabalarla olacak" diye konuştu.
Türkiye'de bin 418 belediye için yarışacaklarını ifade eden Günaydın, şöyle devam etti:
"Bundan önce 2 bin 951 belediye vardı. Her iki belediyeden birini kapattılar, şimdi bin 418 belediye kaldı. Mersin'in en ilerici belediyelerinden bir tanesi Mut Belediyesi'dir ama AK Parti'ye kaptırdık. Sizler ne güzel söylüyorsunuz, 'bölünürsek kaybederiz'. Bölünmeden geri alacağız."
Hükümete yönelik eleştirilerde de bulunan Günaydın, "Dış borcun kalmadığını söylüyorlar, yılda 50 milyar TL faizi nereye ödüyoruz" dedi. Günaydın, AK Parti döneminde iç ve dış borca karşılık ödenen faizin 550 milyar lirayı geçtiğini iddia ederek şunları söyledi:
"Başbakan, 'IMF'ye 23 milyar dolar borcumuz vardı, ödedik' diyor. 'Artık IMF'ye borcumuz kalmadı, artı IMF'ye borç bile verebiliriz' diyor. Peki, AK Parti iktidarına soruyorum, Türkiye'nin borcu kalmamışsa yılda 50 milyar faizi nereye ödüyor. AK Parti döneminde iç ve dış borca karşılık ödenen faiz parası 550 milyar lirayı geçmiştir. Yılda 50 milyar lira faiz parası ödemek demek, yılda 52 hafta olduğuna göre, hafta başına 1 milyar TL memleketin faiz ödemesi anlamına geliyor."
(HAS-YSF-CC-Y)

01.02.2013 17:30:58 TSI

Editör: Wan Haber