Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Yönetimi, yoksul vatandaşlarla dayanışma ve yardımlaşma amacıyla 'Bir El de Sen Tut' adlı bir hareket başlattı.
Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan Konak'ta başlayacak olan proje kapsamında, ilk etapta yüz kişilik gönüllü mahalle mahalle dolaşarak ev ziyaretlerinde bulunacak. Ziyaretlerde vatandaşların talepleri alınacak ve başta yerel yöneticiler olmak üzere hayırsever vatandaşlardan taleplerin karşılanması istenecek. Gerekirse valilik başta olmak üzere devlet kurumlarına başvurulacak.
Yardımlaşma hareketini ilçe binasında düzenlediği basın toplantısıyla duyuran CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, CHP Konak İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Gül Kalkan, amaçlarının sosyal demokrat kökenli bir yardımlaşma ve dayanışma hareketini başlatarak hem vatandaşlara ulaşmak hem de sosyal demokrasinin ne olduğunu halka anlatmak olduğunu söyledi.
Basın mensuplarının karşısına kırmızı kaşkolla çıkan CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Konak'taki 110 mahallenin her birine tek tek gideceklerini belirterek, 100 olan gönüllü sayılarının 500'e çıkacağını ve her mahallede en az üç gönüllünün tek tek kapıları çalacağını açıkladı.
Karamustafaoğlu, bölgedeki yurttaşları ziyaret edeceklerini belirterek şunları söyledi: "Bu bir halkla ilişkiler. Her tondaki yardıma muhtaç insanlarımızın talebini tespit edeceğiz. Bu tespitle yerel yöneticiler karşılayabiliyorsa ondan, değilse devletten talep edeceğiz. Siyasal iktidar farklı olabilir ama devlet hepimizin. Başbakan, vali hepimizin yöneticisidir, gerekirse onlardan talep edeceğiz. Varlıklı yurttaşlarımızın yardımlarını doğru yere aktarılmasını sağlayacağız. 100 gönüllümüz var, 500'e çıkacak. Her mahalleye girecek. 110 mahallemiz var. Her mahallede en az üç kişiyle çalışma yapmak istiyoruz. Bugün başlıyoruz çalışmalara."
Proje üzerinde yaklaşık üç aydır çalıştıklarını dile getiren CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Türkiye'de hiçbir siyasal partide böyle bir komisyon çalışması olmadığını, başlattıkları hareketin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. Karamustafaoğlu, böyle bir komisyon ve çalışma grubunun Türkiye'de olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim çalışma gruplarımız bir araya geldiğinde 10 bin gönüllü İzmir'in sokaklarına çıkacak ve sosyal demokratların bu ülke için neler planladığını anlatacak. Tek bir dil ve gönül birliği kurmaya çalışacağız."
Karamustafaoğlu, yardımlaşma ve dayanışmayı sadece üç kilo et, beş kilo pirinç olarak algılamadıklarını kaydederek, şöyle konuştu: "Sosyal yardımlaşma ve halkla ilişkiler birimi her yerde vardır. Ama biz bu halkla ilişkileri biraz daha zenginleştirmek istedik. Yardımlaşmayı sadece ekonomik olarak algılamıyoruz. Bir yoksulu veya kimsesiz kalmış bir insanı ziyaret etme anlayışını benimsiyoruz. Üç tane çay, üç kilo pirinç, et değil. İnsana dokunacak, insanın hayallerine ulaşacak bir örgütlenme modelini hayata geçirmek istedik. Böyle bir hayali canlandırabilir miyiz dedik. Toplumsal birlikteliği, dokunmayı esas alıyoruz. Siyasal örgütlenme olarak neler götürebiliriz, neleri paylaşabilirizi hazırlayacaklar. Okumak isteyip okuyamayanlara zengin yurttaşlarımızın katkı sağlamasına, yoksulların yedirilip giydirilmesine kadar, bizim hiçbir şekilde eşyaya paraya dokunmadan onların taleplerini karşılamak isteyen yurtsever yurttaşlarımızın birleşmesini sağlamak istiyoruz. Yerel yöneticilerimizle yoksul vatandaşlarımızın gıda ve duygusal ihtiyaçlarını bir araya getirip bir büyük camia oluşturmayı hedefliyoruz."
(HD-HO-Y)

05.02.2013 17:33:05 TSI

Editör: Wan Haber