Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K.'nin cinsel istismardan tutuklanmasının ardından CHP karıştı. Olaya tepki gösteren Barış Yarkadaş ilçe teşkilatlarında benzer durumların yaşandığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Canan Kaftancıoğlu, Barış Yarkadaş'ı 'şov yapmakla' suçladı.

İstanbul Maltepe ilçe teşkilatında yaşanan olay CHP'yi karıştırdı. Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı'nın 23 yaşındaki bir genç kıza cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. Bu olayın ortaya çıkmasının ardından U.K. adlı şahıs tutuklandı. 

BARIŞ YARKADAŞ'TAN CİNSEL İSTİSMAR OLAYINA TEPKİ

Eski CHP'li vekil Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından bu olaya sessiz kalamayacağını söyledi ve tepki gösterdi. CHP'li bazı kadın üyeler de benzer durumlarla karşı karşıya olduklarına dair Barış Yarkadaş'a durumlarını ilettiler ve bu iddialar Yarkadaş tarafından paylaşıldı.

Hürriyet'e konuşan Barış Yarkadaş, bu olaya tepki gösterdikten sonra çok sayıda ilçe teşkilatlarından benzer şikayetleri aldığını ifade etti. 

KAFTANCIOĞLU: "ŞOV KISMIYLA İLGİLENİYOR"

Canan Kaftancıoğlu, "Barış Yarkadaş, o tweet'i attığında biz görevimizi yerine getirmiştik. Olaydan haberdar olduğumuz an disiplin işlemlerini başlattık. O şahsın ihracıyla ilgili süreç zaten başlamıştı. Barış Yarkadaş birazcık işin şov kısmıyla ilgileniyor" açıklaması yaparak eski CHP'li vekile tepki gösterdi.

"GEREKLİ İŞLEMLER HEMEN YAPILMADI"

Canan Kaftancıoğlu'nun bu açıklamasının ardından Barış Yarkadaş, gerekli işlemlerin hemen yapılmadığını, kendisine iletilen diğer vakalar için de CHP yönetiminin harekete geçmediğini öne sürdü. Maltepe İlçe Kadın Kolları Üyesi E.S.’nin olaya sosyal medyadan tepki göstermesi üzerine ilçe yönetimi tarafından paylaşımını silmesi için uyarıldığını iddia eden Yarkadaş, Maltepe'deki olayın ortaya çıkmasının ardından şahsın disipline verilmediğini, U.K.'nin bulunup 20 gün önce tarihli bir istifa dilekçesi verdirildiğini söyledi.Haberay

Editör: Wan Haber