AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Kanunu ile Türkiye'nin daha hızlı bir kentlilik sürecine ulaşmasının planlandığını söyledi. Yalçın, yasayla lağvedilen il özel idarelerinin kırsalla ilgili ciddi bilgi birikimleriyle büyükşehir yönetimlerine önemli katkı yapacaklarını ifade etti.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, İl Genel Meclisi'nin bu yılki toplantılarından ikincisinde meclis üyelerine seslendi. Yalçın, toplantıya katıldığı için duyduğu memnuniyeti ifade ederken, İl Özel İdaresi ve onun karar organı İl Genel Meclisi'nin bugüne kadarki icraatlarıyla gerek Türkiye'de, gerekse Bursa'da, özellikle belediye sınırları dışındaki alanlarda çok önemli işlere imza attığını hatırlattı. İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi'ne AK Parti Grubu adına teşekkür eden İl Başkanı Sedat Yalçın, şöyle devam etti:
"Bursa'da çok önemli işler yapıldı . Ancak yeni bir aşamadayız şu anda. Bildiğiniz üzere büyükşehir belediyeleri ile ilgili yeni yasal düzenleme söz konusu. Resmi gazetede yayınlandı, aslında özünde yapılmak istenen Türkiye'nin daha hızlı bir kentlilik sürecine ulaşmasıdır. Gelişmiş tüm ülkeler gelişmelerinin önemli bir ayağını kentleşerek başarmışlar. Geçiş sürecinde mutlaka zorluklarımız olacak. Vilayet sınırlarımızla büyükşehir sınırlarının örtüştüğü yeni durumda hizmetin vatandaşın arzu ettiği noktalara en iyi şekilde ulaşabilmesi için yepyeni organizasyonlara muhtemelen ihtiyaç duyulacak."
Bu noktada il özel idaresi ve il genel meclisinin tecrübelerinden büyükşehir belediyelerinin azami ölçüde yararlanacağına dikkat çeken Yalçın, "Sizlerin de bu katkıyı vermenizi yürekten arzu ediyoruz. Çünkü kırsalla ilgili çok ciddi bir bilgi birikimine sahip bu meclis. Yeni dönemde Bursa'mızın daha hızlı karar alabilen, daha büyük kaynaklarla; kırsal kesimin alt yapı ihtiyaçlarına daha hızlı çözüm üretebilen yeni bir yerel yönetim yapısına ulaşmamızı arzu ediyorum" dedi.
(MŞ)

06.01.2013 14:39:02 TSI

Editör: Wan Haber