Van Bölge Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, Van'ın kronikleşen sorunu Çevre Yolu ve 2020 Mart ayından bu yana kapalı olan Kapıköy Sınır Kapısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Van Milletvekillerine de sitemde bulunan Kaya, milletvekillerinin seçim döneminde verdikleri vaatleri yerine getirmediğini ifade etti.

Van Çevre Yolu ve Kapıköy Sınır Kapısı hakkında değerlendirmelerde bulunan Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, Çevre Yolu'nun gecikmesinin nedeninin Van Milletvekillerinin pasifliğinden kaynaklandığını söyledi. Kaya, Van Milletvekillerinin çevre yolu için daha fazla çaba göstermesini gerektiğini vurguladı.

"OSMAN GÜLAÇAR TELEFONUMA CEVAP VERMEDİ"

AK Parti Van Milletvekillerine sitemde bulunan Kaya, geçtiğimiz gün öğle namazından, ikindi namazına kadar AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar'ı aradığını, fakat telefonlarına cevap vermediğini söyledi. Kaya, bir parti başkanının telefona bakmayan milletvekilinin, vatandaşın telefonuna bakmayacağını belirtti.

Çevre Yolu 3'üncü etabının tekrar gözden geçirilerek, Özalp Yolu'nun 500 metre yukarısına yapılması gerektiğini belirten Başkan Kaya, bu şekilde yapılması halinde hem vatandaşın mağduriyetten kurtulacağını, hem de devletin büyük masraftan kurtulacağını söyledi.

  "VAN MİLLETVEKİLLERİ VAATLERİNİ YERİNE GETİRMİYOR"

Van Çevre Yolu hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Kaya, "2006 yılında Van Çevre Yolunun etüdü Bayındırlık Bakanlığı tarafından yapıldı. 2016 yılına kadar çalışmalar durduruldu. Daha sonra bu çalışmalar belediyelere devredildi. Bu çalışmalar belediyelere devredilince, belediye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında sorunlar çıkmaya başladı. Belediye başkanlığı başka yönetime geçince, kurumlar birbiriyle anlaşamadı. Bundan dolayı iş uzadı ve olan memlekete oldu. Van'a Çevre Yolu'nu getirecek olan milletvekilleridir. Çünkü Türkiye demokrasi bir ülkedir. Demokrasi olan bir ülkede, siyasi partiler kurulur, siyasi partiler il ve ilçe teşkilatlarını kurar. Bu teşkilatlarda halkın, ilin sorunlarını, sıkıntılarını belirleyerek, yetkili şansın önüne bırakır. Yetkili şahıslarda bu sorunları çözmek için gerekli girişimlerde bulunur. Ama maalesef şuanda bunlar yapılmıyor. Van milletvekilleri sıralamada yer alınca, Van'a çok heyecanlı geldiler. Van Milletvekillerin ilk vaadi ise çevre yolunu hayata geçireceğiz demeleri oldu. Ama sonuç olarak verilen vaatler yerine getirilmedi. Türkiye'de yargı bağımsızdır. Türkiye'de yargı bağımsız olduğu için vatandaş da hakkını savunmak için, mahkemelere başvurdu. Bu ilin, bu ülkenin mecnunu olan kişilerin, yetkililerle görüşmesine izin vermediler. Onları kenara bıraktılar, kendileri de yapmadılar" diye konuştu.

"VAN ÇEVRE YOLU'NUN BU KADAR GECİKMESİ VEKİLLERİN PASİFLİĞİNDEN KAYNAKLI"

Van Milletvekillerine sitemde bulunan Kaya, "2021 yılını AK Parti için altın yılını ilan edeceğiz diyorlar. Acaba ilan edecekleri altında yılda hangi vatandaşın telefonuna cevap verdiler. Ne zaman toplumun içerisine çıkıp, vatandaşın, esnafın, halkın sorunlarını, taleplerini aldılar. Telefonuna bakmayan bir vekil, bir başkan vatandaşın içerisine çıkabilir mi? Geçtiğimiz gün AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülçar'ı öğle namazından ikindi namazına kadar aradım. Cevap vermedi. Daha sonra geri dönüş bile yapmadı. Parti başkanının telefonuna çıkmayan bir milletvekili, bir vatandaşın telefonuna bakar mı? Çevre yolunun gecikmesinin nedeni milletvekillerinin pasifliğidir. Çevre yolunun yapılması için milletvekillerinin daha çok çaba göstermesi gerekiyor. Çevre Yolu'nun birinci etabı bitmiş vaziyette. Ama üçüncü etapta bir imkan vardır. Çevre Yolu Özalp Yolu'nun 500 metre yukarısına atılırsa, vatandaş mağduriyetten kurtulur, devlette oradaki evleri, samancılar pazarını yıkmaktan ve bu masraftan kurtulmuş olur. Bu imkân var" ifadelerini kullandı.

"KAPIKÖY AÇILMALI"

Kapıköy Sınır Kapısı'nın kapalı olmasından dolayı değerlendirmelerde bulunan Kaya, "Kapıköy Sınır Kapısı biran önce kontrollü bir şekilde açılması gerekiyor. Van esnafı çok zor durumdadır. Ticaret durma noktasına gelmiştir. İranlıların Van esnafına çok olumlu etkileri oluyor. Özellikle nevruz döneminden önce açılması gerekiyor. Yılın 12 ayında Van'a gelen turistler var. Burada ev tutan İranlılar var. Bölgemizdeki birçok kapı açıkken, Kapıköy'ün de açılması gerekiyor. Van esnafının toparlanması için Kapıköy'ün açılması şart. İnşallah kısa sürede açılacaktır. Bunun yanı sıra Van'ın önemli sorunlarının başında gelen otogar sorunu da biran önce çözülmeli. Yeni otogarında çevre yolu güzergâhı olan hayvan pazarı civarında yapılmasını istiyoruz" dedi.

  Van Bölge Gazetesi 

Editör: Wan Haber