Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutuklanacağı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, "CHP tarafından bilinçli olarak ortaya atılmış ve mağduriyet oluşturma ve AK Parti’yi ve hükümeti yıpratma hedefi olan bir mühendislik argümanı olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın açıklamaları çok nettir. Hiçbir açıklamasında Sayın Kılıçdaroğlu’nun tutuklanmasına ilişkin ifade yoktur" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TRT Haber’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutuklanacağına ilişkin iddiaları değerlendiren Bozdağ, "CHP tarafından bilinçli olarak ortaya atılmış ve mağduriyet oluşturma ve AK Parti’yi ve hükümeti yıpratma hedefi olan bir mühendislik argümanı olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın açıklamaları çok nettir. Hiçbir açıklamasında Sayın Kılıçdaroğlu’nun tutuklanmasına ilişkin ifade yoktur. Bu tartışma bizzat CHP’nin içinden çıkıyor. Bu tamamen CHP’nin uydurduğu ve CHP’nin değirmenine su taşıma hedefi güden uydurma bir tartışmadır" diye konuştu.

CHP’nin düzenleyeceği kurultaya ilişkin konuşan Bozdağ, "Adalet yürüyüşü hesaplı bir imaj çalışmasıdır. Sözde adalet yürüyüşü, adalet arayışıyla alakası olan bir yürüyüş değil, Sayın Kılıçdaroğlu'nu 2019 seçimlerine hazırlamak için yapılmış, cumhurbaşkanlığı adaylık yürüyüşüdür. Oradaki miting de cumhurbaşkanlığı adaylık mitingidir, adalet mitingi değildir. 16 Nisan’dan sonra genel başkan seçimi dahil kurultay talebi varken, Sayın Kılıçdaroğlu o talebi bir kenara itti, kurultaya götürüyor. Kurultaya götürüyor, adaylık kurultayına götürüyor. Kurultay talebinde bulunmaları yanıltmadı, kurultay yapıyor, adaylık kurultayı yapıyor" açıklamasında bulundu.

"2019’de CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu"

Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ben aday değilim diyor. Çok net söylüyorum. 2019’un CHP’in adayı Kılıçdaroğlu’dur. İktidara talip olmayan bir partiye halk niye oy versin? Siz bir ana muhalefet partisi lideri olarak 'Ben aday olmuyorum' dediğinizde, halk, 'Bu seçilmekten korkuyor' diyecek. Adaylık hazırlıklarını yapıyorlar. CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu'dur. Aday olmayacağım açıklamaları geniş konsensusu muhafaza etmek için yapılan açıklamalardır." (iha)

Editör: Wan Haber