Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, halkın terörle mücadele konusunda kendilerine destek olmayan siyasilerden hesap soracağını söyledi.
Bursa'nın İnegöl ilçesinde Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) genel kurulu ve yeni hizmet binasının açılışına katılan Arınç, millet için siyaset yaptıklarını vurgulayarak, "Kendimiz ve çevremiz için değil, topyekun vatandaş için siyaset yapıyoruz. Biz korkmadan cesurca siyaset yapıyoruz. Pek çok hatamız var ama hedefimizi sağlam ortaya koyduk. Dirençli bir şekilde durarak doğru siyaset yaptık. Zamanında bizim üzerimize gelenler, bizi yıkmak için ellerinden geleni yapanlar şimdi sürünüyor" dedi.
Meclis'te çok konuşan ancak bir icraat göstermeyen vekiller bulunduğunu belirten Arınç, Ömer Seyfettin'in "Kızıl elma neresi?" adlı kitabından örnekler vererek, "Kızıl elmada anlatılanların felsefesi bizim felsefemiz olmalıdır. 'Kızıl elma neresi?' eserinde olduğu gibi biz de hedeflerimizi büyük koyduk. Sadece bugünü düşünen ve yaşayan kişiler değiliz. Sadece geçmişi düşünsek bugünün Türkiye'sini hazırlayamazdık. Bizi yetiştirenler gelecek için hazırladı. Şimdiki hedefimiz 2023. Her şey hayal ile başlar. Maraton koşusu 42 kilometredir. İlk adımı atmazsan 42 kilometreyi bitirmek mümkün olmaz. Peki ne olacak 2023'te? Türkiye'de toplumsal barış daha güçlü olacak. Türkiye Saygın bir ülke olacak. O gün Avrupa'da ekonomide ilk olacağız. Dünya ekonomisinde ilk 5'te olmak için çalışacağız. 2023 yetmedi, arkadan 2071 çıktı. Bizler göremeyeceğiz ama inşallah torunlarımız görecek o günü. Anadolu'nun kilidi 1071'de açıldıysa 2071'de ona benzer güzel şeyler olacak. Bizim hükümet olarak bir iz bırakmamız lazım. Salyangoz bile geçtiği yerde iz bırakır. Biz de yaptığımız eserlerle iz bırakacağız. Eski siyasetçileri de biliyoruz. Öyle siyasetçiler var ki şimdi bebelere masal anlatıyor. Çok konuşuyor ancak bir şey anlamıyorsunuz. Çok konuşup da lafları boşa giden siyasetçileri de tanıyorum. Ancak buna rağmen bazıları da çıkıp dobra dobra konuşuyor" ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN SİYASİ PARTİLER BİZE DESTEK VERMELİ"
Son günlerde İmralı ile görüşmelerin olduğunu medyada gördüğünü ancak kendisinin de çok şeyler bildiğini hatırlatan Arınç, alınan her türlü tedbirin kanın durması için yapıldığını söyledi. Yapılan çalışmalara rağmen içeriden ve dışarıdan bazen çirkin eylemlerin devam ettiğine dikkat çeken Arınç, "Uçaklar uçuyor, asker, polis görevlerini yapıyor. Terörün durması için her türlü tedbiri alıyoruz. Şehit haberleri gelmesin diye çalışıyoruz. Yapılan her eylemin ardından bir daha eylem olmaması için dua ediyoruz. Onun için terörün sebeplerini araştırmamız, terörün sona ermesi için siyasi, toplumsal çarelere başvurmamız gerekiyor. Basında bazı gidip gelmelerin olduğunu biliyorum. Ben de bazı şeyler biliyorum. Bunlar bir imkansa bu imkanları kullanmamız gerekiyor. Terör örgütü silah bırakacaksa, Türkiye'de eylem yapmayacak hale gelecekse o zaman herkesin destek vermesi lazım. Siyasi kanaatimiz ne olursa olsun, hepimizin bu terör meselesini kökünden çözecek her türlü çalışmaya destek vermesi lazım. Bize güvenin. Sizi mahcup edecek, yüzünüzü kızartacak bir şey yapmayacağız. Her şey birlik ve beraberlik içinde yaşamak, kanın yere dökülmemesi, gözyaşının akmaması için. Bize bu süreçte destek verenler kazanacak. Buradan bütün siyasi partilere sesleniyorum. Bu hükümete destek olmasanız halk sizden bunun sebebini sorar. Annelerin bize söylediği, 'Bundan sonra artık ağlamak istemiyoruz' sözleri bir emanettir. Bizler bu işin çözüleceğine inanıyoruz. Yanlış yapabiliriz. Allah bizi yanlışlardan korusun" dedi.
(ET-MŞ-GS-Y)

05.01.2013 17:44:20 TSI

Editör: Wan Haber