TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bilişime sırtını dönenlerin uluslararası rekabette geride kalacağını belirterek, Türkiye'nin bilişim teknolojisi konusunda sadece kullanıcı değil, bu alandaki teknolojinin üreticisi haline gelmesi gerektiğini vurguladı.
AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar başkanlığındaki TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu çalışmalarını tamamlayarak, bin 140 sayfalık raporunu TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu. Ünüvar, bilişim ve teknoloji ile ilgili bir komisyon oldukları için raporu hem yazılı dem de CD şeklinde hazırladıklarını belirterek, iki formattaki raporu da Çiçek'e sundu.
TBMM Bilişim Araştırma Komisyonu Başkanı Ünüvar, rapordaki önerileri de anlattı. Komisyonun interneti fırsat penceresinden önemli bir fırsat, risk penceresinden ise önemli bir risk olarak gördüğünü belirten Ünüvar, internet suçları konusunda da ihtisas mahkemelerinin kurulmasını önerdiklerini söyledi. Ünüvar, bir önerilerini de Bilişim Bakanlığı olduğunu belirterek, "Bilişim Bakanlığı kurulması mümkün olmuyorsa Bilişim Ajansı ya da mevcut bir bakanlığın yeniden yapılandırılmasını önerdik" dedi.
TBMM Başkanı Çiçek ise, bilişime sırtını dönenlerin uluslar arası rekabette geride kalacağını belirterek, Türkiye'nin bilişim teknolojisi konusunda sadece kullanıcı değil, bu alandaki teknolojinin üreticisi haline gelmesi gerektiğini vurguladı. Çiçek, "Teknolojinin pozitif katkıların yanında bir kısım sakıncaları da olabilecektir. Ama zararından dolayı karşı çıkmak yerine, o imkanları güvenli kullanmak mümkündür. Parlamento olarak bunun kurallarını koymak bizim görevimizdir" dedi.
(MÜG-ÖZ-Y)

19.12.2012 14:20:26 TSI

Editör: Wan Haber