AK Parti il binasında düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkan Yardımcısı ve Medya Tanıtım Başkanı Ümit Esengül, haftada iki gün bir milletvekili ile birlikte gündeme dair bir toplantı yapacaklarını açıkladıklarını belirterek, bu gün de milletvekili Mustafa Bilici ile birlikte basınla buluştuklarını belirtti. 


Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan AK Parti Van Milletvekili Bilici, “Kadınlarımıza vermiş olduğumuz değeri sadece 8 Mart’la ifade etmemiz eminim ki kadınlarımıza haksızlık olarak nitelendirilir. Biz İslami anlayıştan almış olduğumuz desturla diyoruz ki, ‘Cennet anaların ayağının altındadır.’ Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın partimizin kurulduğu günden bugüne kadar kadınlarımıza vermiş olduğu önem, yapmış olduğu icraatlarla paralel durumdadır. Kadınlarımız, kızlarımız baş örtüsünden dolayı eğitim göremiyorlardı, kamu kurumlarda çalışamıyorlardı. Tabii Başbakanımızın talimatları doğrultusunda bir sürü düzenlemeler yapıldı. Artık üniversitelerimizin kapısındaki insanlık dışı, çağ dışı uygulama olan ikna odaları bir daha geri gelmemek üzere tarihin kirli sayfalarında yer aldı. Artık üniversitelerimizde kardeşlerimiz, bacılarımız başörtülü olarak eğitimlerini sürdürebilirken, yine kamuda gerek öğretmen olarak gerekse memur olarak inançları gereği örtüleriyle birlikte hizmet edebilmekteler” dedi.


Yaşanılan süreçte seçmenlerin Başbakanı, AK Parti’yi ve belediye başkan adaylarını sahiplenmesinin gerçekten kendilerini memnun ettiğini ifade eden Bilici, “Tabii bu seçim çalışmaları yaparken zaman zaman tasvip etmediğimiz bazı sıkıntılarla maalesef karşı karşıya kalıyoruz. Biz istiyoruz ki seçmen hür iradesini demokratik bir zeminde kullanabilsin. En nihayetinde seçmen tahlilini iyi yapar ve vermiş olduğu karara da bütün siyasi partiler saygı göstermek zorundadır ama şiddetle, baskıyla bir yere varılamayacağına da herkes bilmelidir. Kadın kollarımıza, araçlarımıza ve afişlerimize saldırılar yapılıyor, bunu şiddetle kınıyoruz. Umarız ki bu kalan süreçte bunlara son verilir. Her türlü provokasyona karşı hepimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Özellikle parti yöneticileri ve adaylarının üsluplarına çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Geçen gün bizim Tuşba İlçe Belediye Başkan Adayımızın yapmış olduğu bir konuşma sonrasında, Van Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bekir Kaya’nın vermiş olduğu cevap, kullandığı dil gerçekten hiç de benimsemeyecek, kabullenemeyecek bir dildir. Bu dil kardeşliğin dili değil, bu dil barışın dili değil. Kaldı ki siz şimdi nüfusu 1 milyon 100 bine ulaşan ve her türlü etnik kimliliğin yaşadığı bir ile belediye başkanı olmak için yola çıkmış durumdasınız” şeklinde konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Sosyal siteler gerekirse kapatılabilir" açıklamasının sorulması üzerine Bilici, “Sayın Başbakanımız şunu ifade ediyor. Özellikle 17 Aralık operasyonları sonrasında gelişen olayları karşısında, dün de ifade edildi, bu ülkede maalesef 2 milyonun üzerinde insan dinlenilmiş. Özel hayat diye bir şey kalmamış. Kaldı ki artık sosyal medyada insanların özellikle Youtube gibi medya organlarında insanların aile birlikteliğine zarara verecek çalışmalar yapılıyor. İşte bir taraftan montaj yapılıyor, bir taraftan ses kayıtları gündeme getiriliyor. Bu sosyal paylaşım siteleri maalesef şu günlerde amaçlarına uygun olarak kullanılmıyor. Elbette sosyal paylaşım sitelerinin halkla temas anlamında önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Günümüz çağında önemli bir iletişim materyalidir ama bunun düzgün kullanılması gerektiğine ikinci, üçüncü şahıslara zarar vermeyecek şekilde kullanılmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Belki de Sayın Başbakanımızın ifadesi şu da olabilir: Kapatmadan ziyade bununla ilgili bazı yasal düzenlemeler yapılabilir” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber