30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde BDP’den İpekyolu Belediye eş başkanlığına seçilen Aygül Bidav ve Veysel Keser, tüzel kişiliği sona eren Erçek Belediyesi’ni ziyaret etti. Bidav ve Keser’e BDP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan ve İpekyolu Belediye Meclis üyeleri de eşlik etti. Erçek girişinde çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Bidav ve Keser, daha sonra Erçek eski Belediye hizmet binasına geçti. Burada tebrikler için gelen vatandaşları kabul eden Bidav ve Keser, vatandaşlarla sohbet etti. Yoğun katılımın olduğu ziyaretten dolayı tebrikleri dışarı da kabul eden Bidav ve Keser, vatandaşlara seçimlerde verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.


‘Erçek bundan sonra hizmetle tanışacak’

Erçek eski Belediye hizmet binası önünde toplanan vatandaşlara seslenen İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, seçim sürecinde kendilerini yalnız bırakmayan ve destek sunan vatandaşlara teşekkür etti. Erçek ve Erçek’e bağlı köylerin bundan sonra hizmetle tanışacağını söyleyen Bidav, eski belediye hizmet binasının tekrardan faaliyete kalacağını hizmet binasının İpekyolu Belediyesi’ne ait bir şube olarak hizmet vereceğini dile getirdi. Bidav,”Bundan sonra Erçek halkı ile el ele hizmetlerin en güzelini hayata geçireceğiz. Hiçbir ayırım yapmadan, tüm köylerimiz ve mahallerimize eşit hizmet yapacağız. Bildiğiniz gibi Devir Tasfiye Komisyonu İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazların dağıtımını yaptı. Taşınmazların birçoğunu hukuksuz bir şekilde AKP’li Tuşba Belediyesi’ne devretti. Açıkçası burada şaşırdığım bir şey oldu Devir Tasfiye Komisyonu nasıl oldu da bu binayı bize verdi. Her halde farkına varmamışlar, yoksa bu binayı da alıp götürürdüler” dedi.


‘AKP İpekyolu’nda her türlü hileyi yapmak istedi’

Ardından konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, 30 Mart’ta ki seçimler de her türlü hileyle mücadele ederek zaferle çıktıklarını söyledi. AKP’nin kirli oyunlarla Van’da ki merkez ilçeleri böldüğünü ve bu şekilde her 3 merkez ilçeyi de almak istediğini ama planlarının tutmadığını dile getirdi. AKP’nin İpekyolu ilçesinde 2011 seçimlerinde 8 bin oy önlerinde olduğunu ifade eden Keser,” Biz bu seçimler de hem o 8 bin farkı kapattık hem de 3 bin oy farkı ile belediyeyi kazandık” dedi.


‘Bu zafer halkımızın zaferidir’

AKP Ağrı’da ve Ceylanpınar’da nasıl hile yaptıysa İpekyolu’nda da aynı hilelere başvurmak istediğini belirten Keser,” Türkiye’nin genelinde seçim sonuçları açıklanmasına rağmen İpekyolu’nda 2 gün seçim sonucu açıklanmadı. 2 bin 600 oyumuzu geçersiz sayıp, belediyeyi bizden almak istediler. Ama tüm bu hilelere rağmen biz seçimden büyük bir zaferle çıktık. Bu zaferin en büyük mimarı gece gündüz demeden çalışan halkımızın zaferidir. Biz buradan bir kez daha seçim sürecinde bizlere destek veren, katkı sunan tüm arkadaşlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Editör: Wan Haber