Kent merkezinde bir araya gelen binlerce kişi, yüzlerce araçlık konvoy ile kent turu attı. Halkla buluşma etkinliğinde konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, Başbakan BDP'li belediyelerin olduğu her yerde çöp ve kanalizasyondan söz ettiğini belirterek "Bu iki kelime başbakanın ağzına çok yakışıyor. Bunları söylemeye devam etsin" dedi.

 

Seçime iki gün kala, BDP Van'da gövde gösterisi yaptı. Kent merkezinde bir araya gelen binlerce kişi, yüzlerce araçlık konvoy ile kent turu attı. Vanlılar sel olup yollara akarken, konvoyun geçtiği her noktada halk evlerinden çıkarak konvoyu karşıladı. BDP Van Milletvekilli Nazi Gür, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, Tuşba Eş Başkan adayları Öner Yiğit, Hadice Günel, İpekyolu Eş Başkan adayları Aygül Bidav, Veysel Keser, Edremit Eş Başkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan'ın da yer aldığı konvoy kentin tüm mahallerinden geçti. Kilometrelerce uzayan araç konvoyu, daha sonra Çiçekli ve Edremit'te mola verdi.
 

1-020.jpg


Çiçekli'de konvoyu alkış ve zılgıtlar ile karşılayan kitle daha sonra Newroz alanına geçti. Binlerce kişiden oluşan kitle sık sık slogan atarak halaylar eşliğinde kutlamalarını yaptı. Burada toplanan halka ilk olarak konuşan BDP Eş Başkan adayı Sevil Rojbin Çetin ilk defa görkemli bir şekilde Newroz bayramını kutlayan Çiçekli halkının Newroz’unu kutlayarak hafta sonu yapılacak seçimler öncesi herkesin gece gündüz rehavete kapılmadan çalışmasını istedi.Çetin’in konuşmasının ardında BDP Van Milletvekili Nazmi Gür sahneye çıkarak halkı selamlayıp Newroz bayramını kutladı. Gür, referandum niteliğinde olan seçimlerde herkesin üzerine düşenini yapması gerektiğini söyleyerek asıl Newroz kutlamalarının 30 Mart’ta olacağını belirtti. Yapılan konuşmaların ardında Edremit Eş Başkan adayları, Milletvekili Nazmi Gür Newroz ateşini yaktı. Yakılan Newroz ateşinin ardında binlerce kişi halay tutarak kutlamalarını sürdürdü.

 

Çiçekli'de ilk kez Newroz kutlandı
Çiçekli'de yapılan kutlamaların ardında konvoy Edremit ilçesine geçti. TOKİ alanında organize edilen Newroz kutlamalarına binlerce kişi katıldı. Konvoyun alana ulaşması ile beraber binlerce kişi sloganlar ile konvoyu karşılayarak sevgi gösterisinde bulundu. Binlerin katılımı ile gerçekleşen Newroz bayramı kutlamalarında Belediye Eş Başkan adayları ve Milletvekili Nazi Gür sahneye çıkarak halkı selamladı.Yapılan selamların ardında Edremit Belediye Eş Başkan adayı Abdulkerim Sayan burada toplanan halkı selamlayarak Newroz bayramını kutladı.
 

2-020.jpg


Kaya:Başbakan bizim konvoyu görünce sesini kaybetti
Daha sonra konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, Başbakan'ın Van'a gelişi ile ilgili açıklama yaptı. Aylardır 'Başbakan gelecek' denilerek insanların davet edildiğini belirten Kaya, "Başbakan daha havaalanındayken bizim konvoyu gördü. Sanırım sesini orada kaybetti. 


Başbakan o ses kısılmasına rağmen, çarpılmış olmasına rağmen yalan söylemekten geri durmadı. Başbakan 8 Ekim'de Van'da ne yalanlar söylediyse bugün de aynısını tekrar etti. Bu yalanlarına milletvekilleri, kendi partilileri dahi inanmamıştı" dedi.

3-027.jpg
 

Kaya: Çöp ve kanalizasyon Başbakan'ın ağzına çok yakışıyor
Başbakan'ın 'Depremde biz Van'ı inşa ederken Van'ın belediye başkanı kaçtı gitti' sözlerine değinen Kaya, "Bu artık yalanı da geçti. Biz buna karşı bişey demiyoruz. Halkımız burada, onlar elbette karar verecekler. Ben ve diğer seçilmiş arkadaşlarımla 1 yıl cezaevinde kaldık, sanırım başbakan bundan söz ediyor olabilir." dedi. Başbakan BDP'li belediyelerin olduğu her yerde çöp ve kanalizasyondan söz ettiğini aktaran Kaya, "Bu iki kelime başbakanın ağzına çok yakışıyor.Bunları söylemeye devam etsin. 'Van'ı çöp, kanalizasyon almış götürmüş' diyor. Bunu en iyi bilen Van halkıdır. Başbakan belediyelerinin hırsızlıklarını bugüne kadar hiç görmedi. 2004-2009 yılında Burhan Yenigün’ün, Hüseyin Çekik’in Van’ı nasıl aile çiftliklerine dönüştürdüklerinden bahsetmiyor" dedi.
 

Kaya'dan Başbakan'a: Van'a gönderilen paralar nereye gitti
Kaya konuşmasına şöyle devam etti; "Bizim ilkelerimiz ideolojilerimiz bize halkın malına el uzatmayacaksın, çalmayacaksın, hırsızlık etmeyeceksiniz, haramdır, günahtır diyor. Bizim ilkelerimiz şunu da diyor, yönetici olduğunuzda halkınız arasında ayrım yapmayın, bizim partili ya da başka partili diye ayrım yapmayın hizmeti her kese eşit şekilde yapın, herkese eşit şekilde yaklaşın. Ama Başbakan Beşyol meydanında ne diyor? 'Yerel yönetimler bizde olursa biz merkezi hükümet olarak destek veririz' sanki cebinden bize para gönderecek, sanki Bilal’ın gemisini satıp bize gönderecek, sanki ayakkabı kutularında istiflediği paraları bize gönderecek. Başbakan 'Van'a 15 katrilyon para gönderdim' diyor. Vallahi ne biz nede Van halkı bu parayı görmedi. Biz 40 bin TL ye mal olan TOKİ'nin 80 bin TL'ye Van halkına satıldığını gördük. Van'da deprem sonrası yapılan tüm okullara holdinglerin isimleri verilmiş, buda demektir ki bunları şirketler yapmış beş yıl vergiden muaf olacaklar. Van'da ki sağlık ocaklarına baktığımızda hayır kurumları, dernekler ve şirketin isimlerini görüyoruz. Bunlara devletin bütçesi harcanmamış. Buradaki hangi hizmete bakarsanız Van halkıyla dayanışma amacıyla yapılmıştır. Depremde toplanan paraların nereye gittiğini bilmiyoruz görmedik ama aramalarda evlerinde ayakkabı kutularında çıkan paraları gördük"
 

4-026.jpg
 

Kaya'dan 'arsenikli su' açıklaması: O sizin döneminizdeydi
AKP'li bir adayın 'Van Belediyesi halka arsenikli su içiriyor' sözlerine sert tepki gösteren Kaya, "Siz 5 yıl önce bu zehri halkımıza içiriyordunuz. Biz arsenik arıtma yaparak bu sorunu bitirdik. Bu aday seçilmek için her yolun mubah olduğunu düşünüyor. Arıtma tesisinin girişinde daha arıtılmamış suyun numunesini alıp bize iftira atıyor, arıtılmış değerleri halktan gizliyorlar. İsteyen gidip arsenik arıtma tesisinin çıkış değerlerini alabilir, birçok kurum her ay halka verdiğimiz suyun değerlerini ölçüyor gidip baksınlar" dedi. 30 Mart günü Van'da 14'te 14 yaparak Başbakan'ın boyunun ölçüsünü alacaklarını söyleyen Kaya, "Başbakan dün bize bir emanet bıraktı inşallah onun emanetini de 30 Mart akşamı Ankara’ya, Başbakan'ın yanına göndereceğiz" dedi.

5-020.jpg

6-012.jpg

7-009.jpg

 

Editör: Wan Haber