Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Cenevre’de yapılacak konferansın Esad’ı aklama projesi olduğunu öne sürerek, “Esad’ın düşmesi için çaba gösterenler, onun düşmediğini görünce bu kez politikayı değiştirip onu aklama mücadelesine girişmişlerdir” dedi. 
galeri.PNG

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanlığı tarafından Kültür Kavşağı'nda düzenlenen bölge mitingine; Ağrı, Mardin, Şırnak ve Van milletvekilleri ile binlerce vatandaş katıldı. BDP Van Eş Başkanı Musa İtah ile BDP Van Büyükşehir Belediye Başkanı Hatice Çoban’ın yaptığı konuşmadan sonra platforma Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş çıktı. Kürt halkının dimdik ayakta olduğunu belirten Aktaş, “Biz kanımızla canımızla bugünlere geldik” dedi.

BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Cenevre’de uluslararası bir barış konferansının düzenleneceğini hatırlatarak, “Burada Suriye’deki sorun ele alınacak. Katil Esad’ın sorgulanması olacak sözde. Planlanan Orta Doğu halklarına yeni bir elbise biçmedir, Kürtleri de statüsüz bırakmaktır, Kürtlerin Cenevre’ye dahil edilmemesidir. Kürtler artık parçalı bir halde değildir. Rojava devrimi artık Orta Doğu devrimidir. Rojava adım adım başarıya oluşıyor. Anayasalarını da ilan ettiler. Demokratik bir yapılanma hızla oluşuyor. Şöyle deniliyor, ‘Evet siz Rojava’da bir şeyler yaptınız ama bu temsil için yeterli değil çünkü biz sizi kart olarak kullanmak istiyoruz. Sadece bizim çıkarlarımıza hizmet ettiğiniz sürece tanıyacağız.’ Biz de buradan söylüyoruz. Biz Rojava’daki halkın haklarının çiğnenmesini kendi haklarımızın çiğnenmesi olarak görüyoruz. Bunu bütün dünya bilsin. Şayet Cenevre’ye Kürtler katılmazsa bütün dünya bilsin ki Kürtler ayağa kalkacaktır ve bunun altında herkes kalacaktır. Orta Doğu'da yeni bir düzenlemeye gidecektir. Cenevre’de yapılacak iş aslında Esad’ı aklama projesidir. Esad’ın düşmesi için çaba gösterenler, onun düşmediğini görünce bu kez politikayı değiştirip onu aklama mücadelesine girişmişlerdir. Esad’ın aklanması maalesef Orta Doğu halklarına yarar getirmez. Biz buradan tekrar çağrı yapıyoruz. Orta Doğu’da yeni bir dizayn oluşturulurken, bütün halklar tek ses olmalıdır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından miting, müzik gruplarının sahne almasıyla devam etti.

galeri.PNG

Editör: Wan Haber