BDP Van İl Örgütü, Edremit, Özalp, İpekyolu ve Çaldıran ilçeleri belediye başkanlıkları için belirlenen eş başkan adayları, düzenlenen dayanışma gecesi ile yurttaşlara takdim edildi. Diren Düğün Salonu'nda düzenlenen geceye yüzlerce kişinin yanı sıra BDP MYK üyesi Saadet Becerikli, BDP PM üyesi Ramazan Yıldız, BDP Van il Başkanı Musa İtah, BDP Van Milletvekilleri Kemal Aktaş ve Nazmi Gür, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, ilçe belediye başkanları, HDP Van İl Örgütü yöneticileri, Van'da bulunan demokratik kitle örgütü temsilcileri ile il, ilçe belediye başkan adayları katıldı.

'14'TE 14 YAPACAĞIZ'
Gecede konuşan BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, parti olarak amaçlarının tüm bölgede ve özelde de Van'da 30 Mart yerel seçimlerinde tüm belediyeleri kazanmak olduğunu belirtti. Kürt halkının demokratik özerkliğin inşasının kanıtı olabilecek öneme sahip olan yerel seçimler için seferberlik ruhuyla tüm köylerde, beldelerde ve mezralar dahil her alanda örgütlü bir çalışma sistemiyle çalışacağına dikkat çeken Gür, Van'da bulanan 14 belediyenin 14'ünü de kazanarak Van'da yerel seçimlerde büyük bir zafer elde edeceklerini belirtti. 

Gür konuşmasının ardından Edremit, Özalp, İpekyolu ve Çaldıran belediye eş başkan adaylarını açıkladı. Buna göre, Edremit (Artemêt) Belediyesi Eş Başkan adaylığı için mevcut Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, Özalp (Qergelî) Belediye Eş Başkan adaylığı için Şerefettin Özalp, İpekyolu Belediye Eş Başkan adaylığı için Erciş Çelebibağı Belde Belediyesi Başkanı olan Veysel Keser, Çaldıran (Ebax) Belediyesi Eş Başkan adaylığı için ise Mehmet Faruk Demir aday gösterildi. (evrensel)

Editör: Wan Haber