BDP Sırrı Süreyya Önder, Sinop'un CHP'li Belediye Başkanı Baki Ergül ile ilgili iddialarını geri aldıklarını ve kendisinden özür dilediklerini söyledi.
Barış sürecine ilişkin Karadeniz'e gezi düzenleyen Halkların Demokratik Kongresi temsilcileri BDP İstanbul Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel Sinop'ta yaşanan olaylarla ilgili Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Önder, Sinop'ta kendilerine gösterilen bir yerel gazetede, Belediye Başkanı'nın, 'Bunlar barış için gelmiyorlar' şeklinde bir demecini okuduklarını anlatarak, "Ancak bu yerel gazeteye ulaşamıyoruz. Yereldeki arkadaşlardan bilgi almaya çalıştığımızda kimi bu demecin kimi Gerze belediye başkanlarına kimi başkasına ait olduğunu söylüyor. O kargaşada, o gazeteler de gittiği için, bulamadığımız için Sinop Belediye Başkanı hakkındaki iddiamızı geri alıyor, kendisinden özür diliyorum. Kanıtladığımızda tekrar gündemleştireceğiz. Ama iki vekil olarak bu demeci okuduk" diye konuştu.
Sinop'ta taş atan grup içinde CHP'lilerin olduğunu, kurumsal olarak MHP bu işin içinde olmasa da MHP'lilerin de bu grupta yer aldığını belirten Önder, "Bu kafatasçı bir koalisyondu" dedi.
Ertuğrul Kürkçü ise, medyada iddia edildiği gibi BDP'nin Karadeniz bölgesinde örgüt kurmak için gitmediğini belirterek, "Gitse ne olur? BDP Türkiye partisi olsun, her meseleyle ilgilensin demiyor musunuz? Fındık meselesi ile HES'lerle ilgilensin kötü mü? Barışın tarafı olsa kötü mü? Bu bölgede karşı karşıya kaldığımız halkın direnişi değil, biz bu bölgede önceki psikolojik harekat stratejisinin parçası olarak bölgeye yerleşmiş özel harp koalisyonu ile karşı karşıya kaldık. Burada asla ve asla halkın emekçi güçleri, çalışan insanlar, ev kadınları, esnaf, köylüyle karşı karşıya kalmadık. Heyecanlı gençler ile bu koalisyonun içinde bulunmakta fayda gören kimi yerel siyasetçileri gördük" diye konuştu.
Hükümet partisinin Karadeniz'de karşı karşıya kaldıkları bu özel harp koalisyonunu temizlemesi gerektiğini belirten Kürkçü, "Hodri meydan, kim kazanacak göreceğiz; barış, demokrasi, özgürlükler kazanacak, savaş son bulacak. Karadeniz'in sırtına kimse yafta yapıştırmaya kalkmasın" dedi.

"AKLIMIZA MADIMAK GELDİ"
Levent Tüzel ise, "Hepimizin aklına Madımak gelmiştir. Meclis Başkanı ve İçişleri Bakanı ile görüşceğiz. Meclis Araştırması isteyeceğiz. Biz barışı istiyorsak bunun üzerine gitmeliyiz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü konuşmasında sürekli milliyetçilikten söz ettiğini ancak bu olaya hiç değinmediğini belirten Tüzel, bunun hayretle karşıladıklarını söyledi.
"Orada bir Sivas yaşansa tüm Türkiye bunun altında kalırdı, ucuz atlattık" diyen Sebahat Tuncel, hükümetin eğer sorumluluğunu kabul etmiyorsa, yerel yöneticileri görevden alması gerektiğini savundu. Tuncel, "Eğer bize Karadeniz'e gitmeyin diyorsanız, demek ki bu ülkeyi bölmek istiyorsunuz" diye konuştu.
Tuncel ayrıca bir soru üzerin İmralı'ya gidecek heyetle ilgili bugün bir toplantı yapacaklarını söyledi.
(MÜG-ÖZ-Y)

20.02.2013 14:20:57 TSI

Editör: Wan Haber