Eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır İl Başkanlığı Yöneticisi Cengiz Kaya, hakkında çıkan haberle ilgili açıklamasında, "Bu haberde geçen mektup benim parti genel merkezine gönderdiğim rapordur. Kendime göre doğru bulduğum noktaları yazdım. Bunlar partime yönelik değil, partimdeki bazı bireylere yöneliktir" dedi.
Kaya, bir gazetede yer alan, "Manifesto gibi bir mektupla Iğdır İl Yönetimi'nden istifa eden Cengiz Kaya, BDP'yi karıştırdı" haberi ile ilgili açıklama yaptı. BDP Iğdır il binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Kaya, partilerinin tüzüklerinde yer alan kural çerçevesinde kendince gözlemlediği ve doğru bulduğu sorunlarla ilgili bir rapor hazırladığını ve bunu parti genel merkezine gönderdiğini belirtti. Haberin genellemesinin ahlaki bulmadığını savunan Kaya, "Rapor gazetede görüldüğü gibi, içeriği bellidir ama bunun ahlaki boyutu vardır, ahlaki boyutu yanlıştır. Yani ben burada partiyi değil, şahıs olarak bazı noktaları ele aldım. Burada mevlit konusudur ve taziye konusudur ve diğer konulara değinmişim. Ben burada kendi doğru bulduğum konulara değinmişim. Bu da şahıslar hakkındadır, partim hakkında değildir. Bunu özellikle burada vurgulamak istiyorum. Bunun partimin geneline yayılması yanlıştır. Ben basın için 20 gün cezaevinde yattığım dönemlerde açlık grevine girmişim ama yapılan haberi burada ahlaki ve vicdani bulmuyorum. Eğer basın anlayışı, ilkesi buysa siz de buyurun istediğinizi yazabilirsiniz?" ifadelerini kullandı.

"YAZI BENİM ELİMDEN BASINA SERVİS EDİLMEMİŞTİR"
Haber konusu olan mektubu yaklaşık 7-8 ay önce yazdığını anlatan Kaya, "Evet bu rapor bana ait ama bu nasıl basına servis edilmiş, ben de şaşırmış durumdayım. 30 yıldır bu partideyim, yine de bu partide çalışacağım. Üyeliğim devam ediyor. Kişilerin yaptığı hatalar beni partimden uzaklaştıramaz" diye konuştu.
BDP Iğdır İl Başkanı İl Başkanı Mehmet Çırka ise partilerinde rapor talimat sistemi ile çalıştıklarını, arkadaşın o günkü görevde olan yönetici arkadaşlardan kendi gözlemlediği şeyleri bir rapora dönüştürmüş olduğunu söyledi. Çırka, "Bu mektup o dönemde genel merkezimiz tarafından araştırılmış, bu kapsamda gereken de yapılmıştır. Yani partili her arkadaş parti içerindeki yönetici olsun, çalışanı olsun çeşitli iddialarda bulunabilir ve bunu rapor olarak da partisine sunabilir fakat bu haberi yayınlayanların bunu genellemesini doğru bulmuyoruz. Cengiz arkadaşımız da hala partimizdedir, üyeliği de devam etmektedir" şeklinde konuştu.
(BM-MET-GS-Y)

04.01.2013 16:51:43 TSI

Editör: Wan Haber