Van’ın Erciş ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) belediye eş başkan adayları Diba Keskin ile Abdurrahman Çağan, seçim çalışmaları kapsamında Kırgız asıllı Türk vatandaşlarını ziyaret ederek sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundular. 


BDP Erciş Belediye Eş Başkan adayları Diba Keskin ile Abdurrahman Çağan, seçim çalışmalarını köy ve mahalle ziyaretleriyle sürdürüyor. Keskin ve Çağan seçim çalışmaları kapsamında Erciş’e getirilerek Ulupamir köyünde yerleştirilen Kırgız asıllı Türk vatandaşlarını ziyaret etti. Burada Kırgızlılara hitaben bir konuşma yapan Abdurrahman Çağan, Türkiye’de yaşayan bütün halkların ülkenin rengi ve motifi olduğunu belirterek, bu anlamda Kırgız asıllı vatandaşlarında kendileri açısından kültür ve zenginlik olduğunu ifade etti. Çağan konuşmasında ayrıca; seçildikleri takdirde hiçbir din, dil, ırk ayırımı yapmadan herkese eşit hizmet götüreceklerini söyledi. Eş Başkan Abdurrahman Çağan’ın ardından söz alan Diba Keskin ise, birlikteliğin güç olduğunu ifade ederek “Halklar kenetlendiği zaman birlikte kuvvet doğar ve bu kuvvet güç olur. Bizler bunun farkına vardığımızda bu güç ve kuvvetle ortak bir yerel yönetim olacağız. Erciş Belediyesi halk belediyesi olacak, Erciş’te yerel yönetimde kadının da rengi olacak” şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından köylülerle birlikte çay içip sohbet eden BDP’li adaylar köylülerin sorunlarını da dinledi.

Editör: Wan Haber