BDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, seçim çalışmalarını kentin tüm noktalarında aralıksız sürdürüyor. Kent merkezinde, ilçelerinde, köy ve mahallelerinde aralıksız olarak çalışmalarını sürdüren Kaya ve Çoban, günün erken saatlerinde Tuşba ilçesine bağlı 7 köyü ziyaret ederek, halk ile bir araya geldi. Kaya ve Çoban’ın köylere yaptığı ziyaretlere BDP Tuşba Eş Başkan adayları Öner Yiğit, Hatice Günel ve parti yöneticileri de katıldı. Kaya, Çoban ve beraberindekiler; gittikleri her köyde halkla bir araya gelerek toplantılar gerçekleştirdi. Köylere yapılan ziyaretlerde halkın yoğun ilgisiyle karşılanan eş başkanlar, BDP belediyeciliği ve yapacakları çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Akşam saatlerine kadar köylerde ziyaretlerini tamamlayan eş başkan adayları halkın sorunlarını, önerilerini ve şikâyetlerini de tek tek dinleyerek not aldı. Son olarak Molakasım köyüne giderek burada köylülerle bir araya gelen eş başkanlar, köylüler tarafından alkışlarla karşılandı.


Yapılan toplantıda ilk olarak konuşan BDP Tuşba Eş Başkan Adayı Öner Yiğit, artık kardeşliğin doruk noktasına geldiklerini ve bunu koparmamaları gerektiğini söyledi. Yıllarca Küresini kökenli vatandaşlara gereken önemi vermediklerinin özeleştirisini veren Yiğit, bundan sonra kendileri ile daha çok iletişim ve diyalog halinde olacaklarını söyledi. Yiğit, barış sürecine de değinerek toplumsal barışın sağlanması ve akan kanın durması için her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Yiğit, parti olarak temel ilkelerinin dürüstlük olduğunu dile getirerek, tek vaatlerinin dürüstlük olduğunu söyledi.
 

“YAPMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEYECEĞİZ”
Daha sonra alkışlar eşliğinde konuşmasına başlayan Van Belediye Başkanı ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Bekir Kaya, köylülere kapılarını açtıkları ve sıcak bir ilgi ile kendilerini karşıladıkları için teşekkür etti. Seçim dönemlerinde tüm partilerin gelip kendilerini anlattıklarını söyleyen Kaya, geçmişte olduğu gibi şimdide seçimlere iki ay kala diğer partilerin gelip insanlara akıllarına gelen her şeyi anlattıklarını, ama buna kendilerinin de inanmadığını söyledi. Yapmayacakları hiçbir şeyin sözünü vermeyeceklerini söyleyen Kaya, en temel ilkelerinin dürüstlük ve şeffaflık olduğunu söyledi. 2009’da seçildikten sonra ilk meclis toplantılarında belediyenin ihalelerinin basına ve kamuoyuna açık olması kararı getirdiklerini söyleyen Kaya, belediye olarak her yıl bütçelerini, gelir ve giderlerini halk ile paylaştıklarını ve her dönem bunu yaptıklarını söyledi.


Büyükşehir Eş Başkan Adayı Hatice Çoban’ın da bir konuşma yapmasının ardından, beraberindekilerle ev toplantılarına katılmak için köyden ayrıldılar.

Editör: Wan Haber