BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Sözleri maksadını aşmıştır, yanlış anlaşılmıştır istismar edilmiştir" dedi.
Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Kışanak, Kürt halkının ızdırap çektiği bir politika olduğunu savunarak, "Tek tip insan yaratmak, tüm farklılıkları kimlikleri yok etmek herkesi Türkleştirmek üzerine kurulmuş bir zihniyetin mağduru kişilerin siyaset yaptığı partiyiz. Barış ve Demokrasi partisinde politika yapan, toplumun geleceğine katkı sunmak isteyen arkadaşlarımızın tamamı bu tekçi zihniyetin, bu ayrılıkçı zihniyetin mağdurudur" dedi.
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın TBMM Genel Kurulu'nda söylediği 'Sonradan bu ülkeyi kendisine vatan edenler, Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler, siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz. Haddinizi bileceksiniz' sözlerine ilişkin de Kışanak, Sakık'ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Sırrı Sakık'ın yanlış anlaşılan sözleri üzerine yürütülen polemikleri çok haksız ve yersiz buluyoruz. Bizler bu ülkede yaşayan herkesin kimliğine inancına saygı duyarak herkesin yaşamasını savunan partiyiz. Milletvekilimiz bu düşünceyi savunduğu için bu partide siyaset yapmayı tercih etmiştir. Sözleri maksadını aşmıştır, yanlış anlaşılmıştır istismar edilmiştir. Bazı çevreler tarafından bu tekçi zihniyetin mağdurları tarafından yaralayıcı olmuştur böyle bir kastı olmadığı söyleyerek özür dilemiştir. Türkiye'de tüm halklar bu özrü kabul etmelidir. Bu ülkede herkesin kendi rengi, kendi sesiyle savunma yapmasına bu politikaya destek vermesini istiyoruz. Partimizin bu konuda politikası açık ve nettir. Kimsenin kişilik hakları, özgürlükleri ve yurttaşlık haklarına, kimliğine, kültürüne cinsiyetine göre ayrımcı politika belirlenemez. Herkes bu haklardan eşit bir şekilde yararlanmalıdır" diye konuştu.
(EDA-ÖZ-Y)

05.02.2013 13:19:04 TSI

Editör: Wan Haber