Erciş ilçesinde hızla yayılmaya başlayan ve bir türlü önüne geçilemeyen madde bağımlılığına karşı BDP Erciş Gençlik Meclisi harekete geçti. Zeylan Caddesi üzerinde bir araya gelen meclis üyeleri, Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin anısına yaptıkları bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklaması yaptı.  

 

BDP Gençlik Meclis Üyesi Leyla Dalkılıç, son zamanlarda artan madde bağımlılığa dikkat çekilerek bunun direk sistem eliyle yapıldığına vurgu yapıldı. Yaşanan bu duruma seyirci kalmayacaklarını ifade edilen açıklamada, bu günden sonra Erciş’te uyuşturucu madde bağımlılığına dur demek için harekete geçtiklerini ifade edildi.  

 
Açıklamayı okuyan Leyla Dalkılıç, son zamanlarda toplumda gittikçe artan uyuşturucu madde kullanımı ile bireylerde ciddi anlamda tahribatların oluştuğu ifade edildi. İlçede uyuşturucu maddenin yayılmasına neden olan bir çok mekânın olduğuna vurgu yapan Dalkılıç, bu yer ve mekânların bilinmesine rağmen bu güne kadar hiçbir müdahalenin gerçekleşmemesini manidar olduğunu söyledi. Dalkılıç açıklamasına şöyle devam etti. “Bizzat sistem eliyle madde kullanımı özendiriliyor ve gençler bu maddelerin kullanımına teşvik ediliyor. Gençlik olarak bu günden sonra bu madde kullanımına karşı bir mücadele  başlattığımız duyurur bu konuda ailelerin bize yardımcı olmalarını talep ediyoruz” 

 

Yapılan açıklamanın ardından Erciş ilçe merkezinde bulunan Zeylan, Kışla, Dalan, Atatürk, Van Yolu caddeleri üzerinde uyuşturucu kullanımına karşı duyarlılık çağrısının yapıldığı 5 bin bildiri dağıtıldı. 

Editör: Wan Haber