HDP Diyarbakır milletvekili Osman Baydemir, partinin tutuklu eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın sağlığından ve güvenliğinden endişeli olduklarını söyledi. Baydemir, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne ‘yardım’ çağrısı yaptı.

Süleymaniye’de Avrupa ve Arap ülkelerinden 41 sosyal demokrat partinin katılımıyla düzenlenen Sosyal Demokrat Konferansı’nda konuşan Baydemir, Türkiye’de son dönemde Kürt partilerine üye en az 5 bin kişinin tutuklandığını söyleyerek, Demirtaş2ın durumuna şu sözlerle dikkat çekti: “36 günden uzun süredir hapishanede olan eş başkanımız tecrit altında. Tek bir odada tutuluyor ve şu ana dek diğer tutuklu arkadaşlarını görmedi. Hâlâ cezaevinin dışına mektup gönderemiyor ya da mektup alamıyor. Sağlığı ve güvenliği konusunda endişelerimiz var.”

Rudaw’un haberine göre Baydemir, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde halka ve yetkililere de yardım çağrısı yaparak, “Türkiyeli Kürtlerin kulağı, kalbi, gözü burada. Kuzey Kürdistan’da zor günler yaşanıyor. Bu zorlu günlerde, dürüst olmak gerekirse, kardeşlerimizin sesini duymak istiyoruz ve bize el uzatmalarını umuyoruz” dedi. (Gazeteduvar)

Editör: Wan Haber