Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, twitter hesabından Urfa halkına teşekkür ederek, “Hırsızlar karanlık ortamlarda çalışırlar, halkın malını, kamunun malını çalanlar elbette oylarımızı da çalarlar ve çaldılar” diyerek halkın oylarını koruyamadıkları için helallik diledi.

Baydemir, @baydemirosman twitter hesabından Urfa seçimleri ile ilgili açıklamada bulundu. Baydemir’in twitleri şöyle:

“65 gün süren kampanya dönemi boyunca bizleri evladı gibi bağrına basan Urfa halkına bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.

Kampanya dönemi boyunca temel hedefimiz seçimin demokrasi kültürüne katkı sunacak nezaket ortamında gerçekleşmesiydi.

Ruha'da seçimlerin Türkiye geneline nazaran demokratik nezaket içerisinde geçmesine katkımızın olduğuna inanıyoruz.

Cumhuriyet tarihinin en karanlık seçimine tanıklık ettik, maalesef seçim günü Urfa da karanlığa gömüldü, elektriği kestiler.

Hırsızlar karanlık ortamlarda çalışırlar, halkın malını, kamunun malını çalanlar elbette oylarımızı da çalarlar ve çaldılar.

Urfamızın ilk seçimi olmadığı gibi son seçimi de olmayacaktır. Halkımızın haklı davasına kararlılıkla hizmet etmeye devam edeceğiz.

Urfa halkıyla birlikte; Urfa’nın hak ve hukukunun korunması, kalkınması, hak ettiği yere gelmesi için demokratik muhalefetimizi sürdüreceğiz.

Özellikle sosyal medyada Urfa'ya dair negatif algı yaratan söylemlerden ciddi rahatsızlık duyduğumu yüksek sesle ifade etmek isterim.

Urfa halkı üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır, maalesef biz Urfa halkının sandığa yansıyan iradesini koruyamadık.

Bize oy vermiş ya da vermemiş her Urfalıya teşekkür ediyorum. Özellikle bize oy verenlerin oylarını koruyamadığımız için helallik diliyorum.

Halil’ur Rahman şehrinin;  Türkmenlerinden, Araplarından, Kürtlerinden, seydalarından, laiklerinden, gençler  ve kadınlarından çok değer öğrendim.

Ala ayni ala rasi RUHA; Başım gözüm üstüne URFA; Ser seremin ser çave min RIHA;  Sere çımo mı ser Halil’ur Rahman.”

Editör: Wan Haber