Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, toplumu afete hazır hale getirmek için okullarda afet dersleri verileceğini ve ciddi bir eğitim programı hazırlama gayreti içinde olduklarını belirterek, bu kapsamda 1 milyon insanı eğiteceklerini söyledi.
Başkent'teki 'Valiler Buluşması' devam ediyor. Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gölbaşı'ndaki toplantıya katıldığı ve bir konuşma yaptığı Valiler Buluşması'nın bugünkü ayağı ise Marriott Otel'de gerçekleştiriliyor. Buluşmanın bugünkü ayağında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz valilere hitap ederken, programın öğlenden sonraki kısmında ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de programa katılarak birer konuşma yapması bekleniyor.
Programın sabahki açılış konuşmasını gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, afetle mücadelenin okullarda daha da yaygınlaştırılacağına vurgu yaparak, okullarda öğrencilere afet dersleri verileceğini kaydetti. "Afetle ilgili tüm illerde malzemelerimiz olsun istiyoruz" diyen Atalay, "Ciddi bir eğitim programı hazırlıyoruz. Afete hazır toplum hedefliyoruz" diyerek bu kapsamda 1 milyon insanı eğiteceklerini anlattı.

"HÜKÜMETİN KALKINMA ANLAYIŞI İNSAN ODAKLI"
Atalay'ın ardından kürsüye gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, Bakanlığın kalkınma anlayışının insan odaklı, kapsayıcı, katılımcı ve stratejik önceliklere dayalı olduğunu anlattı. Hükümetin Orta Vadeli Programı'nın 2013-2015 dönemini kapsadığını hatırlatan Bakan Yılmaz, hükümet olarak ilk ve ortaöğretimdeki yatırımları artırdıklarını ifade etti. Valilere bir çağrıda bulunan Yılmaz, eğitim için ayrılan fakat henüz harcanmayan 1.8 milyar TL'lik bir kaynak bulunduğunu söyleyerek, "Milli Eğitim Bakanlığı'na daha fazla kaynak verecektik ama 1.8 milyar TL harcanmamış para tespit ettik. Sayın valiler lütfen o parayı harcayın. O parayı harcayın ki biz de Milli Eğitim Bakanlığı'na kaynak verelim" şeklinde konuştu.
Bakan Yılmaz, valilere bölgesel ajansları desteklemeleri çağrısında da bulundu. "Bölgesel ajansları sahiplenmenizi rica ediyorum" diyen Yılmaz, "Derin analizler yapalım, bölgemizi tanıyalım. Ve onun için de ajanslarımızı kullanalım, destekleyelim" diye konuştu. Bakan Yılmaz ayrıca, valilerden üniversite-iş dünyası işbirliğine daha fazla önem ve destek vermelerini istedi.
(AT-CC-Y)

01.02.2013 12:50:21 TSI

Editör: Wan Haber